Haberler

Şaşmaz Oto Sanayi'de Başbakana 'Çay İçmeye Evet Der Misiniz' Pankartı

Başbakan Binali Yıldırım, Şaşmaz Oto Sanayi ile ilgili “Oto sanayi olduğu için sigortalarla ilgili bir takım sıkıntılar var; primlerin yüksekliği, sigortanın kaza yapan araçlara belirli sınırlamalar getirilmesi gibi bunlara bakacağız, gözden geçireceğiz.

Başbakan Binali Yıldırım, Şaşmaz Oto Sanayi ile ilgili "Oto sanayi olduğu için sigortalarla ilgili bir takım sıkıntılar var; primlerin yüksekliği, sigortanın kaza yapan araçlara belirli sınırlamalar getirilmesi gibi bunlara bakacağız, gözden geçireceğiz. Bunun yolu sadece aracı sigorta etmekle olmuyor, uçaklarda, gemilerdeki gibi kara kutu konacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Şaşmaz Oto Sanayindeki Ahi Evran Camii'nde kıldığı Cuma namazı öncesi, vatandaşlarla sohbet etti. Bazı vatandaşlar, 'Sayın Başbakanım Şaşmaz Oto Sanayisine hoşgeldiniz. Çay içmeye evet der misiniz?' yazılı pankart açtı. Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla sohbetin ardından cami girişinde gazetecilerle sohbet etti.

Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin "Size gelen dokunan Şaşmaz esnafı neler söylüyor?" sorusu üzerine, "Şaşmaz esnafı bizden hiçbir şey Şaşmaz diyorlar, iş sağlam. Burası oto sanayi sitesi, alt yapı ile ilgili talepler var, biz de gördük. Belediye Başkanımızla da görüştük o da gereğini yapacak. Oto sanayi olduğu için sigortalarla ilgili bir takım sıkıntılar var; primlerin yüksekliği, sigortanın kaza yapan araçlara belirli sınırlamalar getirilmesi gibi bunlara bakacağız, gözden geçireceğiz. Sigorta primleri daha yüksekti geçen yıl düzenleme yaptık yüzde 25 geriledi ancak halen yüksek geliyor. Bunun yolu sadece aracı sigorta etmekle olmuyor, uçaklarda, gemilerdeki gibi kara kutu konacak. Kara kutu o aracın bütün seyahatinde ne oldu, ne bitti, sollamada hata var mı, trafik kuralı ihlali var mı bunlar hep kaydediliyor. İşin sonunda açıyor bakıyor herkes usulüne göre oradaki hasarın bedeline ortak oluyor. Öyle olunca fiyatlarda tamamen düşmüş oluyor" cevabını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title