Haberler

Şartlı Salıverme Yasası'ndan Tahliye Oldu Hırsızlık Suçundan Yakalandı

Bursa'da 13 Yıl Önce, 14 Yaşındaki Bir Erkek Çocuğuna Tecavüz Ettiği İddiasıyla Tutuklanan ve Şartlı Salıverme Yasası ile Tahliye Edilen 47 Yaşındaki Hüseyin Acar, Balıkesir'de Hırsızlık Suçundan Dolayı Gözaltına Alındı.

Bursa'da 13 yıl önce, 14 yaşındaki bir erkek çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan ve Şartlı Salıverme Yasası ile tahliye edilen 47 yaşındaki Hüseyin Acar, Balıkesir'de hırsızlık suçundan dolayı gözaltına alındı.

Merkez Osmangazi ilçesinde 1993 yılında İstanbul yolu Beşyol Kavşağı yakınlarında aracına aldığı erkek çocuğuna tecavüz ettiği, zorla alıkoyduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Hüseyin Acar'a Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 23 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Cezaevinde 6 yıl kalan Acar, 1999 yılındaki 5295 sayılı Şartlı Salıverme Yasası nedeniyle tahliye edildi. Balıkesir'de bir hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen Acar'ın aranmasına başlanırken, eski cezasının uygulamaya konularak 11 yıl 8 ay daha tutuklu kalacağı belirtildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderilen karar doğrultusunda İnfaz Büro Amirliği ekipleri Hüseyin Acar'ın Uludağ yolunda bulunan patika bir yoldaki evde kaldığını belirledi. Ekipler, dün akşam saatlerine evine doğru gelen Acar'ı gözaltına aldı. Daha önceden 'Gasp', 'hırsızlık', 'ırza geçme' ve 'fuhuş' suçlarından sabıkası bulunduğu tespit edilen Acar, infaz cezası bulunması nedeniyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Göksel BAŞARAN/BURSA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title