Haberler

Sarsık'tan Vadi Projesi Değerlendirmesi

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rıfat Sarsık, "Filyos Vadisi Endüstri Bölgesine bir an önce kavuşmalıdır" dedi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rıfat Sarsık, "Filyos Vadisi Endüstri Bölgesine bir an önce kavuşmalıdır" dedi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rıfat Sarsık, yaptığı yazılı açıklamada, Filyos Vadisi'nin kamulaştırılmış ve altyapısı neredeyse tamamlanmış en uygun alana sahip olduğunu belirterek, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak yıllardır Filyos Vadisi'nin yatırımlar için en uygun alan olduğunu Filyos Vadisi üzerinde Endüstri Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini dile getirdi. Sarsık, "İlk kez 29 Şubat 2007 de Sanayi Bakanımız Zafer Çağlayan'ı ziyaret ettiğimizde bu konudaki raporumuzu kendilerine sunarak dile getirdiğimiz gibi kamulaştırılmış ve altyapısı neredeyse tamamlanmış en uygun alana sahip Filyos Serbest Bölgesi'ni Filyos Endüstri Bölgesi'ne dönüştürülmesi yapılması gereken en önemli iştir. Bu düşünce yıllardır bölgenin kalkınmasının anahtarı olan Filyos Vadisi Projesinin hayata geçmesi için Endüstri Bölgesi'nin ilan edilmesi ile ilgili talep ve girişimlerimizi yetkililerle ve kamuoyu ile paylaştık. Aradan beş yılı aşkın süre geçti ve bugünlerde nihayet yetkililerimizin ve siyasilerimizin de benzer söylemlerini basından okumaktayız. Valimizin de basındaki açıklamalarında yer alan ve yakında yapılacak olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında kurul toplantısından da Filyos Endüstri Bölgesi kararının çıkması en büyük dileğimizdir. Keşke beş yıl önce söylediklerimizi önemseyip bu çalışmaları başlatabilselerdi. Yatırımlar açısından beş yıl önemli bir zamandır ve bu gün gelinen noktada bizim açımızdan zaman kaybı yaşanmıştır. Çalışmaların sonuç vermesi için uzmanların bölgedeki çalışmalarını bir an önce tamamlamaları için her türlü desteği vermeye hazırız. Endüstri Bölgesi ilanı ile ilgili karar çıkması ile limanın ihalesi de hemen yapılacaktır. Sanayiciler zaten bölgenin altyapısının tamamlanmasını sabırsızlıkla beklemektedir. Endüstri Bölgesi ilan edilir edilmez Filyos Vadisi büyük yatırımcılar için de daha cazip hale gelecektir. Bu durum da Endüstri Bölgesi ve limanın hayata geçmesi için vadi boyunca seddelerin ve Filyos Çayı'nın ıslahı ile ilgili çalışmaların da hızlı bir şekilde tamamlanması anlamına gelecektir. Filyos Bölgesi ve Vadi yatırımcılar için o kadar idealdir ki, gelişmiş yatırımların, çevreyle bütünleşmiş fabrikaların doldurduğu bir Endüstri Bölgesi'nin hayata geçmemesi için hiçbir sebep yoktur. Tekrar altını çizerek diyoruz ki, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak yıllardır Filyos Vadisi'nin yatırımcılar için en uygun alan olduğu, bölgenin yatırımcılara en kısa sürede sunulması için en ideal çalışmanın Filyos Serbest Bölgesi'nin Endüstri Bölgesi ilan edilmesidir. 2007'den itibaren tüm kurumlara ilettiğimiz bu talebimizi beş yıl sonra da olsa artık yetkililerin de dile getirdiğini görüyoruz. Bölgenin geleceğine sahip çıkacak, hayatta tutacak çalışma ve desteği de siyasilerimizden istiyoruz.

Sadece biz değil Çaycuma halkı başta olmak üzere tüm bölge halkı siyasilerden Filyos Vadisi üzerinde Endüstri Bölgesi'ne sahip çıkmalarını ve bir beş yıl daha kaybetmeden bir an önce hayata geçirmelerini bekliyoruz" dedi.

(SA-OA

11.06.2012 23: 09: 07

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çağlayan Çaycuma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title