Haberler

Sarkozy, Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore ile Görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Elysee Sarayı'nda Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore ile Görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Elysee Sarayı'nda eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore ile görüştü.

Fransa'nın başkenti Paris'te çeşitli temaslarda bulunan eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, Elysee Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Sarkozy ile bir araya geldi. İklim değişikliği konusundaki çalışmaları nedeniyle 2007 yılında Nobel Ödülü'ne layık görülen Al Gore, Sarkozy ile görüşmesinden sonra herhangi bir açıklama yapmadan saraydan ayrıldı. Elysee Sarayı Basın Danışmanlığı'ndan görüşmeye ilişkin açıklamada, "İklim değişikliğiyle mücadeledeki çabalarından dolayı Nobel Barış Ödülü'nü almış Al Gore ile Sarkozy

arasındaki görüşmede küresel ısınma konusu ele alındı" denildi. İkilinin, daha önce Bali'deki iklim değişikliğiyle ilgili konferanta bu konunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiği konusunda mutabakata varmaları hatırlatılan açıklamada, Sarkozy ve Al Gore'un gerek iklim değişikliği, gerekse fakir ülkelere yardım konusunun birlikte ele alınmasından yana olduklarını bir kez daha ifade ettikleri kaydedildi.

(TS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title