Haberler

Sarkozy'den İran'a "Yanıt"

Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ülkesinin, Sivil Amaçlı Nükleer Faaliyetlerde Bulunmak İsteyen Tüm Ülkelere Yardımcı Olmaya Hazır Bulunduğunu Belirterek, Bunun Nükleer Silah Elde Etmeye Çalışan İran Gibi Ülkelere Verilecek En İyi Yanıt Olduğunu İfade Etti.

Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkesinin, sivil amaçlı nükleer faaliyetlerde bulunmak isteyen tüm ülkelere yardımcı olmaya hazır bulunduğunu belirterek, bunun nükleer silah elde etmeye çalışan İran gibi ülkelere verilecek en iyi yanıt olduğunu ifade etti.

Fransız Cumhurbaşkanı, BM Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Ban Ki-mun tarafından düzenlenen iklim doruğunda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Fransa, sivil nükleer enerji ile donanmak isteyen tüm ülkelere yardıma hazırdır. Batılı ülkeler için geleceğin bir enerjisi ve Doğu ülkeleri için de kullanım hakkı olmayan bir enerji yok. Bu, anlaşmaları ihlal ederek nükleer silah elde etmek isteyenlere verilecek en iyi yanıt olur."

Sarkozy, konuşmasında İran'ı kastederken, bu ülkenin ismini vermedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title