Haberler

Sarkozy'den Çin'e Olimpiyat Şartı

Fransa Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy'nin, Çin'in; Dalay Lama ile Masaya Oturmak Dahil, Üç Şartı Yerine Getirmesi Halinde Pekin Olimpiyatları'nın Açılış Törenine Katılacağı Belirtildi.

Fransa Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy'nin, Çin'in; Dalay Lama ile masaya oturmak dahil, üç şartı yerine getirmesi halinde Pekin Olimpiyatları'nın açılış törenine katılacağı belirtildi.

Fransız İnsan Hakları Bakanı Rama Yade, Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, Çin'in kendi halkına karşı şiddet kullanmaya son vererek, siyasi tutukluları serbest bırakması, Dalay Lama ile görüşerek Tibet'teki olayların sorumlularını soruşturması gerektiğini söyledi. Yade, "Sarkozy'nin 8 Ağustos'taki açılış törenine katılması için bu şartlar gerekli" dedi.

1 Temmuz'dan itibaren Avrupa Birliği dönem başkanlığını devralacak olan Sarkozy, daha önceki açıklamalarında açılış törenine katılmayabileceğini ifade etmişti.

Yade, Sarkozy'nin son kararını Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacağı danışmaların ardından Çin'in durumuna bakarak vereceğini söyledi.

(İHA-İB-İB-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title