Haberler

Şarkışla Arsenikli Sudan Kurtarıldı

Şarkışla ilçesinde yapımı tamamlanan su arıtma sisteminin faaliyete geçirilmesinin ardından şebekeye içme suyu verildi.

Şarkışla ilçesinde yapımı tamamlanan su arıtma sisteminin faaliyete geçirilmesinin ardından şebekeye içme suyu verildi.

Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin, arıtma sistemini kuran firmanın mühendisi Haluk İzer'den bilgi aldı.

Uçgun, arıtma sistemi sayesinde suyun arıtılarak vatandaşın kullanımına sunulmasını, Şarkışla için bir milat olarak yorumladı.

Şarkışla için en büyük problemlerden birinin içme suyu olduğunu belirten Uçgun, "Şarkışlalı bu güne kadar elinde olmayan nedenlerden dolayı arsenikli su içiyordu. Ancak bugün itibariyle arsenik devrine son, tertemiz su içmeye başlayacağız diye düşünüyorum. Şarkışla'ya, Şarkışlalı'ya 'hayırlı olsun' diyor ve başkanı kutluyorum, buranın yapımında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Kasım Gültekin de Şarkışla'da içilen arsenikli suyun kullanımını bugün itibariyle sonlandırdıklarını belirtti.

İlçeye en kaliteli, arsenik ve diğer mikroorganizmalardan kurtulmuş pırıl pırıl bir su ikram ettiklerini dile getiren Gültekin, "İnşallah bundan sonra Şarkışla'nın adı arsenikli olarak anılmayıp da 'temiz, pırıl pırıl suyu var' diye anılacak" diye konuştu.

Gültekin, arıtma sisteminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Mühendis Haluk İzer ise kurulan sistemin ömürlük olduğunu belirterek,

"Yeter ki bakımı ve ihtiyaç duyulan tuzu yanından eksik edilmesin" dedi.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Kasım Gültekin Şarkışla Sudan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title