Haberler

Sarıyer'deki Toplu Cinayete 7 Kez Müebbet

Sarıyer'de 2 Yıl Önce Aynı Aileden Biri Çocuk 7 Kişinin Ölümüne İlişkin 10 Sanığın Yargılandığı Davada, 2 Sanığı 7'şer Kez Müebbet, 3 Sanığı da Değişik Hapis Cezalarına Çarptıran Mahkeme Heyeti, 4 Sanığın Beratına Karar Verdi. Bir Sanık Hakkındaki Davanın da Düşürülmesine Hükmedildi.

Sarıyer'de 2 yıl önce aynı aileden biri çocuk 7 kişinin ölümüne ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada, 2 sanığı 7'şer kez müebbet, 3 sanığı da değişik hapis cezalarına çarptıran mahkeme heyeti, 4 sanığın beratına karar verdi. Bir sanık hakkındaki davanın da düşürülmesine hükmedildi.

Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Metin Tanış, Ertekin Tanış ve Mehmet Salih Erdem katıldı. Davanın diğer sanıkları ise duruşmaya gelmedi.

Son sözleri sorulan tutuklu sanıklardan Ertekin Tanış, 3 yıldır bu olaya karışmadığını söylediğini belirterek, ''Ben bu olayı yapsaydım 'yaptım' derdim. Adaleti kandıracak kapasitede bir insan değilim'' dedi.

Diğer 2 sanık da adalete güvendiklerini söyledi.

Davayı karara bağlayarak, sanıklardan Ertekin Tanış ve Metin Tanış'ı ''7 kişiyi nitelikli biçimde öldürmek'' suçundan 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanıkların bu cezalarını, duruşmalardaki iyi hallerini göz önüne alarak 7'şer kez müebbet hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme heyeti, aynı sanıkları ''nitelikli yağma'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından da 11 yıl 3'er ay hapis cezasına mahkum etti.

Diğer sanıklardan Mehmet Salih Erdem'i de ''nitelikli öldürme suçuna yardım etmek'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Fikret Memedov ve Elşen Hüseyinov'u da ''suç delillerini yok etme ve gizlemek'' suçundan 2 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırdı.

Kadir Kılıçer, Aydın Kahraman, Muhammed Cahadar, Avram Peres'in ''suç eşyasını bilerek satın almak'' suçundan beraatlarına karar veren mahkeme heyeti, İsrail Pekşen hakkındaki davanın da 25 Nisan 2005 tarihinde öldüğünün belirlenmesi nedeniyle düşürülmesine hükmetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title