Haberler

Sarımsak Festivali Başladı

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali coşkuyla başladı.

İlk olarak ilçeye adını veren tarihi köprüde festival kurdelesi kesildi. Program yöresel ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve kortej yürüyüşüyle devam etti. Daha sonra Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın açılışı yapıldı. Cuma Pazarı Alanı'ndaki törende konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Her yıl yeni bir heyecan ve büyük bir özveriyle hazırlandığımız, benzerleri arasında farklılığıyla dikkat çeken Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivalimizin 29'ncusunu gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, "Sarımsak üreticimizin yüzü uzun süredir ne mutlu ki gülüyor. Bunda tanıtımının iyi olmasının yanında hükümet olarak ithalata kriter getirilmesi ve ithalatın durması gayretimiz de yer alıyor" dedi. Vali Şehmus Günaydın da Taşköprü sarımsağında gelinen noktanın sevindirici olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Arjantin, Macaristan, KKTC, Macaristan, Makedonya, Meksika, Pakistan'dan gelen halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Taşköprü Halk Eğitim Merkezi'nin folklor ekibinin yaptığı gösteri de ilgiyle izlendi. Çeşitli etkinlik ve konserlerin yapılacağı konser pazar günü sona erecek. - Kastamonu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Arslan Macaristan Kastamonu Taşköprü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title