Haberler

Sarıkamış'taki Orman Yangını 7 Gün Sonra Kontrol Altına Alındı

Sarıkamış'taki orman yangını 7 gün sonra kontrol altına alındıKARS - Sarıkamış'ta, geçen hafta başlayan ve 7'nci günün sonunda kontrol altına alınarak söndürülen orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Sarıkamış'taki orman yangını 7 gün sonra kontrol altına alındı

KARS - Sarıkamış'ta, geçen hafta başlayan ve 7'nci günün sonunda kontrol altına alınarak söndürülen orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 45 hektar alanın zarar gördüğü yangında çok sayıda çam ağacı yandı. Yangına araçlarla müdahale edebilmek için çok sayıda ağaç kesilerek araçlara iş makineleriyle yol açıldı.

Sarıkamış halkının seferber olduğu orman yangını vatandaşlarında cep telefonuyla anbean kaydedildi. Vatandaşların zehirlenme tehlikesine rağmen canla başla yetkililere yardımcı olurken, yangın bir hafta sonra ancak kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan yangın sonrasında ise soğutma çalışmaları başladı.

"Sarıkamış Belediyesi bütün imkanlarını seferber etti"

Yangının ilk gününden itibaren belediyenin bütün imkanlarını seferber eden Başkan Göksal Toksoy, vatandaşlarla birlikte söndürme çalışmalarına katıldı. Kars Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri, Kafkas Üniversitesi, Komando Tugayı ve Orman Müdürlüğü ekipleri de söndürme çalışmalarını koordineli bir şekilde yürüttü.

"Sarıkamışlılar ormanları için canını tehlikeye attı"

Yangının ilk dakikalarından itibaren araçların giremediği bölgelere ellerindeki kazma ve küreklerle giren vatandaşlar, yangının söndürülmesinin baş mimarı oldu. Canlarını tehlikeye atan, zehirlenme olasılığına rağmen yılmayan vatandaşlar, yangının söndürülmesi için yoğun çaba sarf etti. Vatandaşların yangın söndürme mücadelesi ise cep telefonlarıyla kaydedildi.

Yaklaşık 7 gün süren yangından 45 hektar alan zarar görürken, çok sayıda çam ağacı da yandı. Orman yangını sonrasında soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Sarıkamış 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title