Haberler

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Niğde/

Niğde'de, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olanları anmak amacıyla Demirkazık Dağı eteklerinde yürüyüş düzenlendi.

Niğde'de, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olanları anmak amacıyla Demirkazık Dağı eteklerinde yürüyüş düzenlendi.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Gençlik ve Spor Müdürü Harun Turhan, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Çamardı ilçesine bağlı Demirkazık köyündeki kamp eğitim merkezi spor salonunda toplandı.

Sarıkamış Harekatı'nda şehit olanlar için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla bir araya gelen gruptakiler, ellerinde Türk bayraklarıyla Demirkazık Dağı eteklerinde, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" şeklinde slogan atarak yaklaşık 5 kilometre yürüdü.

Niğde Valisi Peynircioğlu, Sarıkamış'ta hayatını kaybeden 90 bin Mehmetçiği anmak için yürüdüklerini belirterek, "Bu vatan, millet, bayrak için canını, kanını veren ve vermeye hazır olan kahramanlarımız oldukça bu milletin birliğine, beraberliğine zarar gelmeyecektir. İnşallah bundan sonra da yolumuza millet olarak, ülke olarak güçlenerek devam edeceğiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz yürüyüş de bunun nişanesidir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Off-Road ekibi gösteri sundu

Niğde Off-Road Kulübü (NİĞDOFF) üyeleri de şehitleri anma yürüyüşüne araçlarıyla katılarak, dağa tırmandı.

NİĞDOFF Başkanı Ümit Kaya, Sarıkamış şehitlerini anmak için 17 araçla etkinliğe katıldıklarını belirterek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Böyle etkinliklere vatandaşlarımızın daha çok katılım sağlamasını isteriz. Dedelerimizin ne şartlar altında savaştığını, yaşadığını anlama açısından iyi olur." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, 43 yaşındaki Mehmet Eryılmaz da eski model aracıyla off-road sporcularının parkurundan tırmandı.

Eryılmaz, "Şükür hamdolsun aracımla çıkabildim. Çıkana değil de, çıkartan Rabbimize bakmak lazım. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.

Programın sonunda katılımcılara helva ve ekmek ikram edildi.

Sarıkamış şehitleri anılıyor

Gölbaşı'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma programları kapsamında Eymir Gölü çevresinde yürüyüş düzenlendi.

Sarıkamış şehitlerinin anısına Eymir Gölü çevresinde düzenlenen yürüyüş, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhan Başoğlu, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Murat Buğatekin ve AK Parti Gölbaşı Gençlik Kolları Başkanı Tarık Kuyrukçu'nun da yer aldığı çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı.

Eymir Gölü Dinlenme Tesisleri önünden başlayarak Gölbaşı Şehitler Parkı'nda sona eren yürüyüşte, ellerinde Türk bayrakları taşıyan katılımcılar, "Vefakar gençlik fedakar ecdadını unutmayacak" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Yürüyüş sonunda katılımcılara çay ve yemek ikramı yapıldı.

Anma etkinliği kapsamında protokol üyeleri ile yürüyüşe katılan bir grup gençle Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını da ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Ali İl Eymir Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
title