Haberler

Sarıkamış'ın Çamları Ebu'l Hasan Harakani Külliyesi'nde

Evliya Camisi ve Ebu'l Hasan Harakani Külliyesi'nde Bir Yandan Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor Diğer Yandan da Kars Belediyesi'nin Ağaç Sökme Makinesiyle Sarıkamış'tan Getirilen Sarıçam Ağaçlar Dikiliyor.

Evliya Camisi ve Ebu’l Hasan Harakani Külliyesi’nde bir yandan restorasyon çalışmaları devam ediyor diğer yandan da Kars Belediyesi’nin ağaç sökme makinesiyle Sarıkamış’tan getirilen Sarıçam ağaçlar dikiliyor.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi sahasında telesiyej ve yüksek gerilim hatları altında kalan 15-20 yaşında olan ağaçlar sökülerek Kars’a getiriliyor. Ebu’l Hasan Harakani Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne destek veren Kars Belediyesi de Ramazan Ayı boyunca külliye ve cami çevresini çam ağaçlarıyla donatıyor. Büyük bir titizlikle çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu bir yandan da ağaç dikimine yardım ediyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Evliya Camisi İmamı ve Ebu’l Hasan Harakani Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yavuz Uzgur, “Kütüphane, Aşhane, Osmanlı Evleri, Kümbet Mescidi ve Ali Ağa Mescidinde restorasyon çalışmaları devam etmekte. Anadolumuzun göz bebeği tasavvuf merkezlerinden biri olan Ebu’l-Hasan Harakani Külliyesi’nin kaleye kadar olan kısmı ile külliyenin çevresini ağaçlandırıyoruz. Belediye Başkanımızın yardımları ile şu ana kadar 10 gün içerisinde 30 adet çam ağacı dikmiş olduk. Bu ağaçlandırma işlemi Ramazan Ayı’nın sonuna kadar devam edecek. Her hangi bir aksilik olmazsa bu sayı 150 yi bulacak. Bu çok özel çam ağaçlarını Belediyemiz ağaç dikme aracı ile Sarıkamış’tan buraya getiriliyor ve dikiyor. Bu çalışmalar ilimizin önünü açacak ve inanç Turizmi hız kazanacak” dedi.

Uzgur, ayrıca, “Bu külliye içerisinde bulunan Ali Ağa Mescidi ve Evliya Camisi yanında ki kütüphane uluslararası araştırmalara açık olacak. Ayrıca, Osmanlı Evleri ve bu bölgenin çevre düzenlemesinin dış duvarların bir bölümü Kümbet Camisi ve Ulu Cami’ye kadar olan kısmı nasip olursa bu yıl inşaat sezonu sonuna kadar yapılıp ve hizmete açılacak. Yetişmeyen kısımlarda ki çalışmalarda seneye devam edecek” diye konuştu.

(BA-AA-Y)

22.09.2007 13:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title