Haberler

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü -

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erciyes Dağı'nda, "Gençlik Şühedanın İzinde Anma Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erciyes Dağı'nda, "Gençlik Şühedanın İzinde Anma Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan "Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Projesi" kapsamında yüzlerce vatandaş, Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen mehmetçikleri anmak için Erciyes Dağı Tekir bölgesinde toplandı.

Yürüyüşe katılanlar Erciyes Dağı Tekir Yaylası piknik alanından, mekanik tesislerin bulunduğu bölgeye kadar yaklaşık 300 metre ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda Türk milletinin büyük zorluk ve sıkıntılar çektiğini, çok sayıda şehit verdiğini belirtti.

Çanakkale'de Türkiye'nin kurtuluşu için verilen şehitlerden daha fazlasının Sarıkamış'ta verildiğini ifade eden Düzgün, şöyle devam etti:

"Bugün burada güneşli bir hava var ama o gün Sarıkamış'ta sıfırın altında pek çok askerimiz şehit oldu. Birçoğunun ayağında ayakkabısı bile yoktu. Bugün bu şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Onların evlatları çocukları olarak o duyguyu hepimizin yaşaması için Çanakkale'de yapılan şehitliklere benzer düzenlemeler Sarıkamış'ta da biraz geç olmakla beraber inşa edilmeye başlandı. Bugün nasıl yüzlerce, binlerce gencimiz Çanakkale şehitliklerine o ruhu yaşamak için akın ediyorsa, inşallah önümüzdeki yıllardan itibaren de Sarıkamış'ta yapılacak olan şehitliklerle o bölgenin o dönemin ruhunu yaşatabilecek olan bazı düzenlemelerin de yapılabilecek olması memnuniyet verici. Bugün biz de Kayseri'de Erciyes'te o dönemin hava şartları kadar kötü ve zor olamasa da çocuklarımıza, gençlerimize o bilinci vermek amacıyla bugün bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, böyle bir programla Erciyes Dağı'ndan, Sarıkamış'taki 90 bin şehide selam gönderdiklerini belirterek, şehitler sayesinde bugün buraların yurt edinildiğini ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki ise Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Trablus'ta, Yemen çöllerinde dünyanın dört bir tarafında bu bayrak inmesin bu ezan dinmesin diye şehit olan tüm büyükleri rahmetle andığını belirterek, "Bir toprak parçasının vatan olması kolay olmuyor. Orada binlerce insanın izi oluyor ve o acı günler yaşanıyor ve neticesinde o toprak parçası bizlere anavatan oluyor. Büyüklerinden şehit olmayan var mıdır? Bizim çocukluğumuz dedelerimizin harp hikayelerini dinleyerek geçti. Bizler çok çalışmak durumundayız" dedi.

Konuşmaların ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Törene, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Çanakkale Kayseri Erciyes Politika Güncel Haberler

title