Haberler

Sarıgül, Özelleştirilen Tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın Kültür ve Sanat Merkezine Dönüştürülmesini İstedi...

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Özelleştirilen Tarihi Bomanti Bira Fabrikası'nın İçinde Sinemalar, Tiyatrolar, Konservatuar Olması Gerektiğini Söyleyerek, "Bomonti Kültür Merkezi Olsun" Dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, özelleştirilen tarihi Bomanti Bira Fabrikası`nın içinde sinemalar, tiyatrolar, konservatuar olması gerektiğini söyleyerek, ¨Bomonti kültür merkezi olsun¨ dedi.

Satışı konusunda büyük spekülasyon yapılan ve Kültür Bakanlığı`nın açtığı ilk ihalede 12 milyon YTL`ye Global Yatırım Ortaklığı`na satılan, ancak iptalin ardından yapılan ikinci ihalede İbrahim Çeçen Yatırım Holding tarafından tam 4 katı fiyata 60 milyon YTL`ye satın alınan Şişli Bomonti Bira Fabrikası ile ilgili bir açıklama Şişli Belediyesi`nden geldi. Başkan Sarıgül, yapılacak projede kültür merkezleri, tiyatrolar, kongre merkezi ve konservatuar yapılması gerektiğini söyleyerek, kendilerini projeler hazırladıklarını söyledi. Sarıgül`ün açıklamasına sanatçılar Hadi Çaman ve Suna Keskin de destek verdi.

113 yıl önce İtalyan asıllı Bomonti biraderlerin kurduğu ve daha sonra Tekel`e devredilen Şişli Bomonti Bira Fabikası`nın bir semte adını vermiş önemli bir tarihi ve kültürel değer olduğunu vurgulayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ¨Göreve geldiğimiz günden beri bu bina ilgili projeler hazırladık. A firmasının B firmasının alması önemli değil. Bu tarihi binanın aslının bozmadan nasıl fonksiyonel hale getirileceği önemlidir. Alan firma elbette imar izinleri için bizden izin almak zorunda. Bomonti Bira Fabrikası`nın içinde sinemalar, tiyatrolar, konservatuar olmalı, bir kongre merkezi yapılmalı. Biz projeler geliştirdik onay aldık. Burada İstanbul halkınca onaylanmış bir proje var. Bu yapının tarihi ve kültürü korunmalıdır¨ dedi.

Açıklamada Başkan Sarıgül`e destek veren Hadi Çaman ise bu alanda bir kültür merkezinin şart olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title