Haberler

Sarıgül'den CHP Yönetimine: "Beyler Lütfen Artık Gidin"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Yönetiminin İstifa Etmesi Gerektiğini Savundu. "Başarısız Olanlar Gidecek, Başarılı Olanlar Gelecek. Küçük Olsun, Benim Olsun Mantığı Yok. Bu Mantığı Reddediyorum. Bundan Sonra Büyük Bir Saygı ve Sevgiyle CHP Yöneticilerin Süreci Geciktirmemesini İstiyorum" Dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP yönetiminin istifa etmesi gerektiğini ancak süreci geciktirdiklerini savundu.

Sarıgül, mahkeme kararıyla CHP üyeliğini yeniden almasının ardından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ve parti yönetimini eleştirdi. Sarıgül, "Başarısız olanlar gidecek, başarılı olanlar gelecek. Küçük olsun, benim olsun mantığı yok. Bu mantığı reddediyorum. Bundan sonra büyük bir saygı ve sevgiyle CHP yöneticilerin süreci geciktirmemesini istiyorum" dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) istifasını da "oyalama" olarak yorumlayan Sarıgül şunları söyledi:

"Seçim kaybedenler artık gereğini yapmalıdır. Kurultay oyalamasını asla ve asla kabul etmiyorum. Kurultaya gitme anlayışını asla ve asla doğru bulmuyorum. Beyler, artık çekip gitme zamanınız geldi. Lütfen bu zamanı geciktirmeyiniz. CHP'yi Hakk'tan uzaklaştırdınız, halktan uzaklaştırdınız. Koltuklarınıza bağlı bir anlayışı bırakınız. Türk halkına bağlı olunuz. Seçim sonuçları halkımızın sizinle ilgili düşüncelerini ortaya koymuştur. Onun gereğini lütfen yapınız."

Yerel seçimlerde kendisine yüzde 70 oy hedefi koyduğunu kaydeden Sarıgül, "Yarın Şişli'de bunun altında oy alırsam siyasetten çekilmem lazım" dedi.

Sarıgül, CHP'nin başına geçecek kişinin başkan değil, başbakan adayı olarak gelmesi gerektiği yorumunu yaptı. Sarıgül, "CHP'nin mevcut yöneticilerini artık kurultay temizlemez. Kendi atadıkları delegelerle, il başkanlarıyla bu olmaz" diye konuştu.

Sarıgül, Mesut Yılmaz ile yaptığı görüşmelerle ilgili soruya "Sayın Yılmaz'la aday olduğunda konuştum, kendisine başarı diledim. Yılmaz sağda, benim kulvarım ise sosyal demokrasi. Kendisine kişisel olarak saygı duyuyorum. En azından görüştüğümü gizlemiyor, saklamıyorum" diye yanıt verdi.

Zülfü Livaneli'nin ortaya attığı Beylerbeyi görüşmesiyle ilgili iddialar üzerine de Sarıgül, "Demokrasi içinde farklı görüşler var. Ancak siyasette hiçbir şey gizli kalmaz" dedi.

Çok sayıda gazetecinin izlediği toplantı sırasında Sarıgül, üzerinde "Atatürk kaybetmez, Cumhuriyet kaybetmez, halk kaybetmez" yazısı ile Türk bayrağının önünde konuştu.

Sarıgül, Deniz Baykal'ın "Kaybedersem Rodos'a kadar yüzerim" sözlerinin hatırlatılması üzerine de "CHP bir kurumdur. Genel Başkan'a asla laf söyletmem. Bu soruyu sorulmamış sayıyorum" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title