Haberler

Sarıgül: Baykal Önümüzü Kesmeye Çalışıyor

Sarıgül, CHP MYK'nın Kendisini Partiden Kesin İhraç İstemiyle Tedbirli Olarak Yüksek Disiplin Kuruluna Sevk Etme Kararıyla İlgili Olarak, 'Sayın Baykal, Aday Olmamızın Önünü Kesmeye Çalışıyor' Dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) kendisini partiden kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etme kararıyla ilgili olarak, ''Sayın Baykal, mahkemelerle ve antidemokratik işlemlerle aday olmamızın önünü kesmeye çalışıyor'' dedi.

Mustafa Sarıgül, Bursa'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, kurultay düğmesine basmasının hemen ardından kendisini tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk ettiğini söyledi.

Kararın birkaç ay içinde sonuçlanacağını belirten Sarıgül, ''Sayın Baykal, sadece kurultayda ben aday olmayayım, kurultayda aday çıkmayayım diye bu tedbiri aldı'' diye konuştu.

Halkın artık bu dar grubun karşısında olduğunu, partisini geri istediğini belirten Sarıgül, ''CHP'yi dar, tutucu, statükocu, hiç bir şey üretmeyen, anayasal kurumların arkasına sığınan, onları kalkan olarak kullanan bir parti olarak görmek istemiyoruz. Artık CHP'de halkın gücü hakim olacak'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title