Haberler

Sarıgül: Baykal Dayanamaz, Mutlaka Gidecek

CHP'nin Muhalif İsimlerinden Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, CHP'nin Tüm Seçimlerde Başarısız Olduğunu Savundu, 'Baykal Dayanamaz, Mutlaka Gidecek. Ancak Şimdilik Gidiş Vaktini Geciktiriyor' Dedi.

CHP'nin muhalif isimlerinden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin tüm seçimlerde başarısız olduğunu savunarak, "Baykal ve ekibi, halkın ve hakkın gücüne dayanamaz, mutlaka gidecek. Ancak şimdilik gidiş vaktini geciktiriyor" dedi.

Baykal'ı ağır dille eleştiren Sarıgül, Baykal'a "Çareyi kurumlarda değil, demokraside ve partide arayın. Halkın ve haklının gücünde arayın. Türkiye'nin gündeminde yoksunuz. Bunu içimize sindiremiyoruz" diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünde gerçekleşen "Parolamız 999 Hedefimiz İktidar" mitingi CHP'nin kuruluş yıldönümünde Parti Genel Merkezi önünde yapıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önleminin alındığı CHP Genel Merkezi'nin önünde toplanan muhalifler sık sık "Baykal istifa", "Sarıgül burada Baykal nerede" sloganları attı.

Parti genel merkezinin tam önüne yerleştirilen kampanya otobüsünden sürekli anonslar yapılarak CHP yönetimi istifaya davet edildi. Genel Merkez'de yöneticinin bulunmadığı saatlerde gerçekleştirilen gösteri sırasında, parti görevlilerinin genel merkez binası parti bayraklarıyla süslediği sırada, alanı dolduranların protestolarını artırdığı görüldü.

Eskişehir karayolunu İstanbul karayoluna bağlayan sekiz şeritli yolda zaman zaman kalabalık nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

Polis kaynaklarına göre alana yaklaşık 800 otobüsün giriş yaptı. Parti genel merkezinin önüne Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen partililer, genel merkezin önünde boş bulanan yaklaşık 40 bin kişilik alanın büyük bölümünü doldurduğu görüldü. Dev pankartların yanı sıra Atatürk ve Sarıgül'ün posterleriyle donatılan genel merkezin önündeki meydanı dolduranlar partililere üzerinde "Artık gitme vaktin geldi Baykal" yazılı şemsiye, tişört, bayrak ve şapkalar dağıtıldı.

-SARIGÜL ALANDA-

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül saat 10.00'da protesto gösterinin yapıldığı alana geldi. Bir süre otobüsten partilileri selamlayan Sarıgül, yoğun izdihamın yaşanması nedeniyle otobüsten ilerek polis kordonu altında alana girdi. Bu arada, Sarıgül'ün seçim otobüsünde Alman SDP eski milletvekili Ozan Ceyhun ile Almanya'da eyaletlerde görev yapan Türk milletvekilleri de yer aldı. Alanda bulunan yerli yabancı konuklar ile eski milletvekilleri ve belediye başkanları tek tek tanıtıldı. Sarıgül'ün meydana girmesiyle birlikte alanı dolduranlar, "Baykal istifa" sloganları attı. Bu sırada parti genel merkezinde çalışanların protesto gösterisini camlardan izledikleri görüldü.

-CEYHUN'DAN ELEŞTİRİ-

CHP Genel Merkezi'nin önünde yapılan gösteride ilk konuşmayı Alman SDP üyesi Ozan Ceyhun yaptı. Ozan Ceyhun, Alman sosyal demokratlar olarak Türkiye'de sosyal demokratların başarısız olmalarına kayıtsız kalamadıkları için Sarıgül yanında yeraldıklarını söylerdi. Almanya'da ve Avrupa'nın dört bir yanında sosyal demokratların başarılı olduklarını belirten Ceyhun, Türkiye'de CHP'nin başarısız olmasını eleştirdi. Ceyhun, "Sosyal demokratlar tüm dünyada kardeştir. Biz Türkiye'de yaşanan bu başarısızlığa kayıtsız kalamayız. CHP sosyal demokrat bir partidir, CHP kardeş partimizdir, CHP Baykal ve yakın çevresinin partisi değildir. Başarısız olanlar Avrupa'da olduğu gibi koltuğu biran önce bırakmalıdır" diye konuştu.

Ceyhun'dan söz alan Alman sosyal demokrat milletvekili Lothar Kelmm de, Sarıgül'ün Almanya'daki seçimlerde yanlarında yer aldığını belirtti ve "bugün de biz Sarıgül'ün yanındayız" dedi. Alman milletvekili Kelmm, CHP'yi eleştirdi ve "Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden iktidara getirenlerin utanması gereklidir" dedi.

-SARIGÜL:DAYANAMAZLAR-

Konuk konuşmacıların ardından Sarıgül, "Başarısız olduğu halde, başarılı diye orada oturanlar boşaltın o koltukları, son kullanma tarihiniz geçti, Mustafa Kemaller, Mustafa Sarıgüller geliyor" anonsuyla kürsüye çıktı. Konuşmasına "emanetinize sahip çıkıp" diye başlayan Sarıgül, CHP yönetimine yönelik eleştirilerini yineledi. "CHP'nin kuruluş yıldönümü böyle mi kutlanmalıydı" diye alanı dolduranlara coşkulu kalabalığa seslenen Sarıgül konuşmasına şöyle devam etti :

"Seçimlerde başarısız olan CHP nerede. Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, komisyon seçimlerinde yok. Türkiye'nin gündeminde yok. Biz bunu içimize sindiremiyoruz. Hepinize tüm Türkiye önünde söz veriyorum, böyle gelmiş böyle gitmeyecek. Kırgın ve kızgınız. Bu kırgınlık ve kızgınlık gelecek güzel günlerin habercisidir. Bu hareket bir Mustafa Sarıgül hareketi değil, bir birey hareketi değil, taban ve demokrasi haraketi, CHP hareketidir. Bunun karşısında Baykal ve CHP yönetimi dayanamaz duramaz. Halkın ve hakkın gücü karşısında CHP yönetimi ve Baykal dayanamaz, gidecekler, ama gidiş vaktini geçiriyorlar. Artık sabrımız yok. Ama sakin ve sabırlıyız. Bu hareket bunları götürecek, bundan hiç şüpheniz olmasın. "

-BAYKAL'IN GİTMESİ İÇİN 9 GEREKÇE-

Konuşması "Baykal istifa sloganlarıyla" sık sık kesilen Sarıgül, Baykal'ın yönetimden gitmesi için 999 gerekçesinin olduğunu söyledi.

Bunlardan 9 gerekçenin önemli olduğunun altını çizen Sarıgül, "Baykal; laik Türkiye Cumhuriyeti yerine kendi koltuğunu koruyor" dedi. Sarıgül şöyle devam etti :

"CHP'yi statükodan kurtaracağız, sivil toplum örgütleriyle kucaklaşmasını sağlayacağız. Partiyi gençleştireceğiz. Yok edilen parti içi demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Milletvekillerini Baykal değil, milletin kendisi belirleyecek. Partide lider oligarşisine, imparatorluğuna, padişahlığa son vereceğiz. Parti halkın partisi olacak.İlk seçimlerde iktidar olağız, yıllarda muhalefette kalan CHP'yi iktidara taşıyacağız. CHP yönetimi CHP'nin iktidar olmasını istemiyor, taşın altına elini sokmuyor. CHP'yi bu anlayıştan kurtaracağız. Her kurum kendi işini yapacak. Çareyi kurumlarda değil, demokraside ve partide arayın. Halkın ve hakkın gücünde arayıp. Türkiye'nin gündeminde yoksunuz. Bunu içimize sindiremiyoruz. Tüm Türkiye'yi etnik ve mezhepsel ayrımcılık yapmadan tüm kültürel zenginliğimizle kucaklayacağız."

-PARTİYE ÇİÇEK BIRAKTI-

Yaklaşık yarım saat kürsüde kalan Sarıgül konuşmasını, CHP'yi iktidara taşıma sözü vererek tamamladı. Yer yer yoğun izdihamın yaşandığı "Parolamız 9.9.9 Hedefimiz İktidar" gösterisinde Mustafa Sarıgül otobüsten ilerek, polis kordonu altındaki CHP Genel Merkezi'nin önüne kuruluş yıldönümü nedeniyle çiçek bıraktı.

Sarıgül, CHP'den "Başbakan sargül" sloganlarıyla ayrıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title