Haberler

Sarıgöllü Avcılara Eğitim Kursu Verildi

Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği ile Sarıgöl Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen avcı eğitim kursunun 12'incisi,Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği Lokalinde yapıldı.

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile avcılıkla ilgili mevzuatlar hakkında bilgi veren Manisa İl Çevre Koruma Müdürlüğünden Orman Mühendisi Ahmet Malkara avcılığın yok etmek olmadığını belirterek ilgili kanun hakkında bilgilendirmede bulundu. Malkara; " Avcı arkadaşlar,avcılıkta her yaptığınız hata,size para cezası olarak geri dönecektir.4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu bu nedenle çok önemlidir.Avcı derneklerinin ve Jandarmanın tuttuğu tutanaklar çok önemlidir.Bilinçli avcılık yapacaksınız ki,hata yapmayınız.Bu nedenle 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununu çok iyi bilmelisiniz.Avcılık eğitim programları 32 Saattir.2001 yılından bu yana,avcı eğitim seminerleri verilmektedir."dedi.Kurslarımız tamamlandığında,avcılar sınavlara katılır başarılı olanlara avlanma belgesi verilir.Ayrıca avlanma belgesi pulu alınması da önemlidir.Bu avlanma belgesi pulu alanlar Türkiye'nin her yerinde sizlere av imkanı sağladığı gibi,avlanma olacak yasak olmayan.yasak olan alanları gösteren bir harita verilmektedir.Alınmadığında sadece kendi bölgenizde avlanma yapabilirsiniz."dedi.Orman Mühendisi Ahmet Malkara,avcılar her türlü avlanma belgelerine sahip olsalar bile serbest avlanma hürriyetine sahip olmadığını belirterek"Otomatik ve yarı otomatik tüfeklerle avlanma yasaktır.Ancak bu tür tüfeklere takoz konulması zorunludur.Yakalanma durumunda elinizdeki tüfeklere el konulmaktadır.Avlanma çifte ve süper poze tüfeklerle avlanmalıdır."Avcıyım "diyorsanız,iki fişekle av yapılmalıdır.Av hayvanlarında yaşamaya hakkı vardır bu unutulmamalıdır.Avcıların günde avlayacakları hayvan sayısı belirlenmiştir.Birden fazla aynı hayvandan avlayan avcılar denetimlere yakalandığında,atladıkları her fazla hayvan için bedelini para cezası olarak ödemek zorunda kalırlar.Yaban domuzu bağ ve bahçelere zarar verdiği bilinse bile avlanmaları yasak olup,gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra sürek avına izin verilebilir.Far avı yapanlar yakalandığında traktörü,taksisi bağlandığı gibi para cezası uygulanmaktadır.Avcılar,avlanma alanına gidene kadar,tüfekleri kılıfında olmalı ve tüfeğin içerisine fişek koymamalıdır.Kafesle veya av hayvanlarını yanıltıcı cihazlarla avlanma yapılması da kesinlikle yasaktır"dedi.

"BİLİNÇLİ AVCILIK İÇİN KURS EĞİTİMİ"

Sarıgöl Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Hüseyin Aktaş, Sarıgöl'de avcıların bilinçli av yapmalarını sağlamak amaçlı 12 kurs açıldığını belirterek, "Avcı eğitim kurslarımızda avcı arkadaşlarımıza ilk yardım,silah bakımı,4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu,avcılıkla ilgili mevzuatları içeren kurslar verilmektedir.Kurslarımız devam edecek.Yasak avlanma konularında üyelerimizi sürekli uyarmaktayız.Gece ve gündüz yasak avlanma yapmakta olanlar takip edilmekte yakalandığında kim olursa olsun güvenlik güçlerine teslim etmekteyiz"dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malkara Sarıgöl Avcılar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title