Haberler

Sarıgöl'de, Devasa Üzüm Salkımı İlgi Odağı Oldu

Manisa'nın Sarıgöl İlçesine Bağlı Çimentepe Köyünde Yaşayan Yusuf Batruk İsimli Üzüm Üreticisinin Yetiştirdiği 80 Cm Uzunluğundaki Devasa Üzüm Salkımları Görenlerin İlgisini Çekiyor.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çimentepe köyünde yaşayan Yusuf Batruk isimli üzüm üreticisinin yetiştirdiği 80 cm uzunluğundaki devasa üzüm salkımları görenlerin ilgisini çekiyor.

56 yaşındaki Yusuf Batruk, uzun yıllardır üzüm üreticiliği yaptığını belirterek, "Bu kadar büyük üzüm salkımı ilk kez yetiştirdim.15 dekar üzüm bağım var. Bu yıl 6 tane salkım diğerlerinden farklı olarak çok gelişti. Bu devasa üzüm salkımları Ağustos ayında tam olgunlaştığında her bir salkımın ortalama ağırlığı 7-8 kilograma ulaşır. Bu salkımlara özel bakım yaparak sezon sonuna kadar olgunlaşmasını sağlayacağım. Bağımın içersindeki diğer salkımların uzunluğu normal boyda, nedenini ben de anlayamadım." dedi. Bu arada, 80 cm uzunluğundaki salkımlar bölgedeki diğer üreticileri de hayrete düşürdü.

(VS-ÖA) 24.06.2008 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title