Haberler

Sarıgöl'de, AB Destekli 'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi' Uygulaması

Orta ve Doğu Avrupa'da Çevre Bilincinin Artırılmasında Başarılara İmza Atan ve Yakın Zamanda Türkiye'de Uygulamaya Konulan Avrupa Birliği (AB) Destekli "Yeşil Kutu Eğitim Projesi" Manisa'nın Sarıgöl İlçesinde de Hayata Geçirildi.

Orta ve Doğu Avrupa'da çevre bilincinin artırılmasında başarılara imza atan ve yakın zamanda Türkiye'de uygulamaya konulan Avrupa Birliği (AB) destekli "Yeşil Kutu Eğitim Projesi" Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde de hayata geçirildi.

Türkiye'de 200 bin öğrencinin çevre bilincinin artırılması hedeflenen "Yeşil Kutu Eğitim Projesi"ne Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 4 Eylül İlköğretim Okulu da dahil oldu. Proje kapsamında açılan kurslara katılarak formatör öğretmen olan 4 Eylül İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hamza Ak, Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı'dan da destek aldıklarını kaydetti.

Sarıgöl ve köylerinde 16 ayrı okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek, projeyle ilgili kendisine verilen CD ve DVD'lerdeki tanıtım ile bilgileri paylaştığını belirten Ak, projenin temel amacının ise Hayat Bilgisi, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Biyoloji, Fizik, Coğrafya gibi derslerde farklı bir bakış açısıyla öğrencilerin çevre bilincinin artırılması olduğunu belirtti.

(VS-ÖA)

28.12.2007 16:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title