Haberler

Sarıdağ Ailesi'nin Ekmek Mücadelesi

Aydın Belediyesi'ne ait Zindan deresi'nde bulunan çöplükte hayat mücadelesi veren Sarıdağ Ailesi'nin durumu görenleri şaşırtıyor. Ailece çok zor koşullarda çalışmalarına rağmen hallerinden şikayetçi olmayan ve bulundukları duruma şükreden Dilber Sarıdağ, sağlığı yerinde olup da dilenenlere anlayamadıklarını söyledi.

Her geçen gün artan ekonomik sıkıntı ve zorlaşan hayat şartları nedeniyle ekmek kazanmak için Güneydoğu illerinden gelen yaklaşık 30 aile Aydın Belediye Çöplüğü'nün bulunduğu Zindan Deresi'ne dökülen çöpleri ayrıştırarak topladıkları geri dönüşüm maddelerini satarak ekmek kazanmaya çalışıyorlar. Bir çok kişinin ağır kokudan duramadığı iş yerlerinde yaşamayı alıştıklarını belirten Mustafa Yörük ise ilk başlarda çok zor gelen çöp ayrıştırma işini artık alıştıklarını hallerinden şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Daha önceki yıllarda tarım sektöründe çalıştığını ancak çapa ve pamuk toplama makinelerinin çıkmasıyla tarım sektöründe de işçi ihtiyacının kalmadığını belirten Dilber Sarıdağ, en büyük sıkıntılarının sosyal güvencelerinin bulunmaması olduğunu söyledi. Aç kalmamak için çok zor şartlarda da olsa çalışmaya mecbur olduklarını belirten Dilber Sarıdağ "Hiçbir gelirimiz yok. Memlekette iş olmayınca buralara geldik. 3 yıldır ekmeğimizi çöpten kazanıyoruz. Zor oluyor ama, dilenmeden, hırsızlık yapmadan ekmeğimizi kazandığımız için mutluyuz" sözleriyle içinde bulunduğu duruma şükretti.

(İK- Mİ-

(İK-Mİ-)

24.02.2007 09:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title