Haberler

Sarıçam'da Kutlu Doğum Coşkusu

Sarıçam İlçe Müftülüğü tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği Kızılkaş köyünde gerçekleştirildi.

Sarıçam İlçe Müftülüğü tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği Kızılkaş köyünde gerçekleştirildi. Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte peygamber sevgisi ve insan onuru teması işlendi.

Sarıçam Müftülüğünün 5 yıldan beri her yıl bir ayrı yerleşim biriminde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Etkinliği içinde Sarıçam Belediyesi misafirlere yemek ikramı ve gül dağıtımı yapıldı.

Sarıçam Belediyesi Güreş takımının gösteri müsabakasının ardından konuşma yapan ilçe müftüsü Murat Demir, bu yıl kutlu doğum haftasında insan onurunun tema olarak işlendiğine işaret ederek şunları söyledi:

"Herkesin namus, şeref ve ahlak değerleri ile yaşaması kişinin onurudur. Bu nedenle ülkemizde bütün insanların barış içinde onurlu bir şekilde yaşaması için herkesin kendi üzerine düşeni yerine getirmesi gerekir. Sarıçam'ın bütün köylerinde peygamberimize olan sevgi mükemmeldir. Bu nedenle her yıl bir başka köyde yapıyoruz. Sizleri bu sevgi ve coşkunuzdan dolayı kutluyorum" dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de İslam dininin insan şeref ve onurunu üstün tuttuğunu belirterek, "İslam dini gönderilmeden önce Mekke de ve Arap yarım adasında başta kadınların onuru olmak üzere toplumun ezilmiş kesimlerinin onuru ayaklar altındaydı. Kadın bir meta gibi alınıp satılıyor, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Hz. Muhammed kadını insan ve anne, eş ve kardeş konumuna getirdi. Kadının onurunu, namusunu ve izzeti şerefini iade etti. 'Cennet anaların ayakları altında' diyerek kadının onurunu yükseltmiştir" diye konuştu.

Bu arada, günün anlam ve önemini anlatan konuşma ise Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayri Kaplan yaptı. Kaplan, peygamber sevgisinden, aile ve sosyal hayata bakış açısına kadar pek çok önemli meseleleri bir bir anlattı.

Öte yarandan, programa katılan binlerce vatandaşa Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci gül takdim etti. İlahi ve semazen gösterilerinin yanı sıra öğrenciler tarafından şiir ve ezgiler söylendi.

Etkinliğe AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ümit Karademir, il ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve civar köy ve mahallerde ikamet eden vatandaşlar katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıçam Belediyesi Ahmet Zenbilci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title