Haberler

Sarayönü'nde Mantarcı Üreticileri Birliği Kuruldu

Sarayönü'nde kültür mantarı üreticileri bir araya gelerek, Sarayönü Mantar Üreticileri Birliği'ni kurdu.

Sarayönü'nde kültür mantarı üreticileri bir araya gelerek, Sarayönü Mantar Üreticileri Birliği'ni kurdu.

Birlik Başkanı Osman Akhançer, yaptığı açıklamada, üye kayıtlarına başladıklarını söyledi.

Amaçlarının birlikte hareket etmek ve mantar üreticilerinin yetiştirdiği ürünleri değerinde satmak olduğunu ifade eden Akhançer, "Teşkilatlanmasını tamamlayacak olan birliğimizin amacı bölgemizdeki 150'nin üzerindeki mantar üreticisini bir çatı altında toplayarak birlikte hareket etmek. Üretimden pazarlamaya varıncaya kadar ürettiğimiz ürünleri en iyi şekilde değerlendirmektir. Birlikten güç doğar felsefesiyle hareket etmeliyiz. Bu nedenle Ladik, Başhüyük ve diğer köy ve beldelerimizdeki üreticilerle birlikte Sarayönü'ndeki tüm üreticileri birliğe üye olmaya davet ediyoruz" dedi.

Birliğin artık resmen faaliyette olduğunu kaydeden Akhançer, "Tahminen Şubat ayı gibi yapılacak olan genel kurula kadar üye kayıtlarını tamamlayacağız. Birliğin kurulmasında emeği geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Karlı'ya ve bölgemizde mantar üretimini teşvik etmek için yardımlarını esirgemeyen Kaymakamımız Kemal Yıldız'a teşekkür ederiz" dedi.

Birliğinin geçici yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

"Osman Akhançer (Başkan), Ali Turan (2. Başkan), Erdoğan Tekin (Sayman), Ramazan Tosun ve Ahmet İnli ."

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title