Haberler

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Uyarı

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, hastalıklı hayvan ihtimaline karşı kurban kesecek vatandaşları uyardı.

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, hastalıklı hayvan ihtimaline karşı kurban kesecek vatandaşları uyardı.

Karlı, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte artan hayvan hareketlerinin salgın ve bulaşıcı hastalıklara neden olabileceğini belirtti.

Kurbanlık hayvanların, şehir ve beldelerde çalışma izni almış mezbaha ve kurban hizmetleri komisyonlarının önceden belirlediği yerlerde kesileceğini dile getiren Karlı, kesilen hayvanlara ait hastalıklı organların kedi ya da köpeklere verilmemesi gerektiğini, bu organların gömülerek imha edilmesinin daha uygun olacağını vurguladı.

Karlı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Kurbanlık hayvan satan kişilerin, sattıkları hayvanlara ait pasaportun satıcıyla ilgili kısmına 'Kurbanlık olarak satıldı' ibaresini yazarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'ne teslim edilmesi gerekiyor. Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen yerlerde kurbanlık olarak kesilen sığır cinsi hayvanlara ait kulak küpeleri, pasaportları ve numaraların listesi komisyonca görevlendirilmiş personel tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edilecektir. Köylerde kesilecek sığır cinsi hayvanların kulak küpeleri ve pasaportları, vatandaşlarımız tarafından mahalle ve köy muhtarlarına teslim edilmelidir. "

Muhabir: Ahmet Turan

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Sarayönü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title