Haberler

Saraybosna: Eski Bosnalı Sırp Komutan, Savaş Suçundan 26 Sene Hapse Mahkum Edildi

Eski Bir Bosnalı Sırp Komutan, Müslümanlar'a Karşı Savaş Suçu İşlemekten 26 Yıl Hapse Mahkum Edildi. Bu, Yerel Bir Mahkeme Tarafından Şimdiye Kadar Savaş Suçu Konusunda Verilmiş En Ağır Karar Oldu.

Eski bir Bosnalı Sırp komutan, Müslümanlar'a karşı savaş suçu işlemekten 26 yıl hapse mahkum edildi. Bu, yerel bir mahkeme tarafından şimdiye kadar savaş suçu konusunda verilmiş en ağır karar oldu.

Marko Samardzija (70), Temmuz 1992'de Bosna'daki Kljuc bölgesinde Müslüman sivillere karşı işlediği suçlardan mahkum oldu. Bölük komutanı olarak görev yapan Samardzija, Kljuc yerleşim yerindeki tüm Müslümanlar'ı evinden çıkarıp onları kadın, erkek ve çocuk olarak ayırarak 18'le 60 yaşları arasındaki erkekleri gruplar halinde öldürtmekten suçlu bulundu. Bu şekilde 144 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Diğer bir Bosnalı Sırp Nikola Kovaceviç de bugünkü mahkemede insanlığa karşı suç işlemekten 12 sene hapse mahkum edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title