Haberler

Saraybosna'da "Miraç ve Yolculuk Durakları Sergisi"

Hazreti Muhammed'in doğumu vesilesiyle Bosna Hersek'te geleneksel düzenlenen "Selam ya Resulallah" etkinliği kapsamında, başkent Saraybosna'da "Miraç ve Yolculuk Durakları" isimli minyatür sergisi açıldı.

Yunus Emre Enstitüsünün de desteğiyle tarihi Başçarşı'daki Brusa Bezistanı'nda düzenlenen "Osmanlı kültür ortamında miraç" konulu "Miraç ve Yolculuk Durakları Sergisi"ne ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin proje sorumlularından Ayşe Taşkent, sergiyi Osmanlı kültür ortamındaki miraç minyatürlerini dünyanın farklı kütüphanelerinden bir araya getirerek hazırladıklarını belirterek, miracın Hz. Muhammed'in hayatındaki en önemli hadiselerden biri olduğuna işaret etti.

Miracın İslam tarihinde olduğu kadar, insanlık tarihi açısından da çok önemli bir hadise olduğunu vurgulayan Taşkent, geçmişten kalan mirası izleyicilerle paylaşmak adına böyle bir sergi hazırladıklarını kaydetti.

Proje sorumlularından Nicole Kançal Ferrari de serginin ilk olarak İstanbul'da açıldığını anımsatarak, Saraybosna'nın ardından serginin üçüncü durağının nisan ayında Kudüs olacağını söyledi.

Sergiyi akademik bir düzeyde hazırladıklarını belirten Ferrari, içinde sergideki görsellerin ve bu konuda yazılmış makalelerin yer alacağı bir kitabın da nisanda basılacağını açıkladı.

"Sergi, Miraç'ın daha yakından tanınmasına vesile olacak"

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman da dünyanın birçok yerindeki müze ve özel koleksiyonlarla iletişime geçilerek hazırlanan serginin önemine işaret ederek, "(Bosna Hersek'teki) 'Selam ya Resulallah' programları kapsamında peygamberimizi daha iyi anlamayı, İslam'ı daha iyi yaşamayı, bu vesileyle bizlerin de bu kutsal yolculuğunu tamamlayıp miracına kavuşmasını temenni ediyorum." dedi.

Saraybosna Başimamı Ferid Dautovic ise ülkedeki tüm Müslümanların bu İslami sanatı anlaması gerektiğini, bu serginin Müslümanlar için faydalı olacağını düşündüğünü ifade etti.

Miraçta yaşananların bu sergiyle birlikte görsel olarak görülebileceğini aktaran Dautovic, "Bu sanatın buradaki Müslümanların miracı daha yakından tanımalarına vesile olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

70'e yakın minyatürün bulunduğu Miraç ve Yolculuk Durakları Sergisi, 8 Aralık'a kadar Brusa Bezistanı'nda ziyaret edilebilecek.

Bosna Hersek İslam Birliği (Diyanet İşleri) Saraybosna Meclisi tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen "Selam ya Resulallah" etkinliği dün gece başladı.

15 Aralık'a kadar devam edecek etkinlik kapsamında kitap tanıtımları, sergiler ve mevlit programları düzenlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Taşkent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title