Haberler

Saraçoğlu, 60. Ölüm Yıldönümünde Memleketinde Anılacak

Ödemişli Başbakan Şükrü Saraçoğlu ölümünün 60.yıldönümünde Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenecek olan bir dizi etkinlikle anılacak.
27 Aralık'taki panel için hazırlık aşamasında olan Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde...

Ödemişli Başbakan Şükrü Saraçoğlu ölümünün 60. yıldönümünde Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenecek olan bir dizi etkinlikle anılacak.

27 Aralık'taki panel için hazırlık aşamasında olan Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde (ÖYKAM) "Doğumundan Hariciye Vekilliğine M. Şükrü Saraçoğlu hakkındaki iddialar ve yanıtlar ile özlü bir biyografisi" isimli kitabı yayınlayacak. Kitabın hazırlığını ÖYKAM çalışanlarından Tülay Gül sürdürüyor.

KİTAP YAYINLANACAK, PANEL DÜZENLENECEK

1887 yılında Ödemiş'te dünyaya gelen, 1942-1946 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, 1948 ile 1950 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olan,1924 ile 1942 arasında da değişik hükümetlerde Milli Eğitim, Maliye, Adalet ve Dışişleri bakanlıkları yapan Şükrü Saraçoğlu için memleketinde düzenlenecek panelde Şükrü Saraçoğlu'nun oğlu Yılmaz Saraçoğlu, Alev Coşkun ve Tülay Gül panelist olarak görev alacaklar.

27 ARALIK 1953'TE YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

27 Aralık'ta yapılacak olan anma programına Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi büyük salonda ev sahipliği yapacak.

1934 ile 1950 arasında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığını yürüten Saraçoğlu'nun 60. ölüm yıldönümü için düzenlenecek programın ardından Saraçoğlu Toplu Konutları'nın da açılışı gerçekleştirilecek.

"İLK KEZ MEMLEKETİNDE ANILIYOR"

Konu ile ilgili olarak bilgi aktaran ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, "Ödemişli Başbakan Şükrü Saraçoğlu'nu ilk kez memleketi Ödemiş'te ölümünün 60. yılında anacağız. ÖYKAM olarak Saraçoğlu anma programı için hazırlık içerisindeyiz. Aynı zaman da Tülay Gül arkadaşımızın 'Doğumundan Hariciye Vekilliğine M. Şükrü Saraçoğlu hakkındaki iddialar ve yanıtlar ile özlü bir biyografisi' isimli kitabı da ÖYKAM yayınları içerisinde yerini alacak. Saraçoğlu'nun oğlu Yılmaz Saraçoğlu Ödemiş'te olacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Saraçoğlu Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title