Haberler

Saraçhane 15 Temmuz Anıtı Açıldı

Saraçhane 15 Temmuz Anıtı açıldıİSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminde Büyükşehir Belediyesi önünde ölüme abdestsiz yürümemek için havuzdan abdest alan vatandaşların anısına yapılan "Saraçhane 15 Temmuz Anıtı'nın açılışı yapıldı.

Saraçhane 15 Temmuz Anıtı açıldı

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminde Büyükşehir Belediyesi önünde ölüme abdestsiz yürümemek için havuzdan abdest alan vatandaşların anısına yapılan "Saraçhane 15 Temmuz Anıtı'nın açılışı yapıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminde, ülkemizdeki birçok kurumla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi de işgal edilmek istenmişti. Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine, vatandaşlar her yerde olduğu gibi İstanbul'da da meydanlara çıkıp, hainlere karşı büyük bir direniş gösterdi. İstanbullular, o gece İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde, tarihe not düşülmesi gereken büyük bir kahramanlık gösterdi. Kurşunlar havada uçuşurken tek endişeleri ölüme abdestsiz yürümemek olan vatandaşlar kurşunlara karşı abdest alarak yürüdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, o gece yaşananları unutmamak ve unutturmamak için o anları konu alan "Saraçhane 15 Temmuz Anıtı"nı yaptı. Yapımı tamamlanan anıtın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nün açılışı yapıldı. Açılışa İstanbul Valisi Vasip Şahin,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver katıldı.

15 Temmuz Direnişinin Ruhu Yansıtıldı

Ölümü göze alarak darbeci hainlere karşı duran ve şehadete yürümeden önce İBB binasının önündeki süs havuzundan abdest alan vatandaşların mizanseninin yapıldığı anıt için gerçekçi silikon heykeller kullanıldı. Havuzun sağındaki büstün kaidesinin dibinde darbecilerin açtıkları ateşten korunmak amacıyla siper almış bir kişi ve yaralı üç kişi mizanseni gerçekçi silikon heykeller ile canlandırıldı.

Kahraman vatandaşların hangi şartlar altında süs havuzundan abdest aldıklarını tam olarak anlatmak için tüm kamera kayıtları detaylıca incelendi.

Heykeller İçin Gerçek İnsan Kılı ve Saçı Kullanıldı

Heykellerin el, kol, ayak, bacak ve kafa kısımları silikondan, kostüm içinde kalan kısımları ise fiberden imal edildi. Heykellerde gerçek insan kılı ve saçı kullanıldı. Kılların her biri tek tek ekildi. Kılların deriden çıkmış izlenimi verilmesi ve yumuşak dokusu ile gerçekçi bir görünüm elde edildi. Her bir heykel için ölçüsüne uygun kostümler dikildi. Anıt için kullanılan heykeller holywood stüdyolarında kullanılan smooth on özel cilt kontakt platinum calayst silikon malzeme ile yapıldı. Heykeller elastik yapısı sayesinde darbe ve düşmelere karşı kırılmaz ve zarar görmez yapıda. Ayrıca -30 +80 santigrat derece ısıya kadar dayanıklı. Anıt korunmak için camdan oluşan bir yapı ile çevrelendi.

"Gerçekten dünya da eşi benzeri görülmeyen bir kahramanlık"

Açılışta konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal," Gerçekten dünyada eşi benzeri görülmeyen bir kahramanlık. Aynı zamanda 15 Temmuz, eşi benzeri görülmediği kadar da bir hainlik. Ülkemizde buna karşı koyduk başardık. Maalesef şuanda onu planlayanlar, yapanlar, durmadı hala çalışmasına devam ediyor. İnşallah bu millet ayakta olduğu sürece onlara fırsat vermeyecek, izin vermeyecek. 2 yıl geçti bu bulunduğumuz alanda İstanbul'da en yoğun çatışmaların olduğu yerlerden birisi idi. Bizde milletimizin sahip çıktığı devletimiz, milletimiz birliğimiz devam etsin diye bugünü hatırlamamız lazım. Bugünleri iyi bilmemiz lazım, hainlik yapanları iyi bilmemiz lazım. Milletimizin hangi şartlar altında bunun mücadelesini verdiğini iyi bilmemiz lazım. Onun için o gün burada silaha karşı, tanka karşı milletimizin nasıl mücadele ettiğini gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Bu anı burada anıtlaştırdık. Gelecek nesillere aktardık" şeklinde konuştu.

251 şehit için 251 çınar ağacı

251 şehit için 251 çınar ağacı ve orman yapılacağını söyleyen Başkan Uysal,"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, İstanbul'umuzda 15 Temmuz hain darbe girişimi unutulmasın. Bu hain darbe girişimine karşı mücadele edenler ayakta kalsın diye, Sarıyer Garipçe'de 3'üncü köprümüz Yavuz Sultan Selim Köprü'müzün Avrupa Yakası ayağında 251 şehidimize karşılık 251 çınar ağacı. Çınar ağaçları büyüdükçe milletimiz nasıl omuz omuza verdiyse o ağaçlarımız da dallarıyla omuz omuza verip kenetlenip gelecek nesillere bir anıt olarak kalacak. Yine Çatalca'da aynı şekilde, 251 şehidimize karşılık ve bütün gazilerimize karşılık gelebilecek şekilde orman" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Genel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title