Haberler

Saraç, CHP'nin Akademisyen Milletvekilleriyle Bir Araya Geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, CHP'nin akademisyen milletvekillerinden oluşan heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ve yükseköğretimdeki son gelişmeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Saraç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çıkartılan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ve yükseköğretimde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere CHP'nin akademisyen milletvekillerini ağırladı.

YÖK Başkanlığında gerçekleşen görüşmeye, CHP grup yönetimince isimleri belirlenen akademisyen milletvekillerinden Lale Karabıyık, Selin Sayek Böke, Mustafa Akaydın, Metin Lütfi Baydar, Ceyhun İrgil, Okan Gaytancıoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Gaye Usluer, Sibel Özdemir, Kamil Okyay Sındır, Aytuğ Atıcı, Nurettin Demir ve Gülay Yedekci katıldı.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal'ın da hazır bulunduğu görüşmede, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin durumu, bu öğrencilerle ilgili alınan kararlar ve yükseköğretimdeki son gelişmeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Dün AK Partili akademisyen milletvekilleriyle bir araya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'ın, öğleden sonra da MHP'nin akademisyen milletvekilleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yekta Saraç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title