Haberler

Sapanca'ya 40 Milyon Liralık Yatırım

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sapanca ilçesinde 40 milyon liralık yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sapanca ilçesinde 40 milyon liralık yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilçenin Sakarya'nın Türkiye'ye, dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi.

Sapanca'nın altyapısının sağlam olmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Büyükşehir sınırının genişlemesiyle ilçelerimiz önemli hizmetlerle buluşuyor. Merkezi planlama ile çok daha güzel ve kalıcı çözümler yapılabiliyor. Sakarya'da da bunun güzel örneklerini görüyoruz. Koordinasyon, dayanışma ve birlikte işbirliği son derece önemli. Bu açılışların temel atmaların içerisinde bulunmak sizlerle beraber bu sevinci paylaşmak bizlere de oldukça keyif veriyor." diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da Sapanca'nın doğasıyla, yeşiliyle ülkenin özel bölgeleri arasında yer aldığını aktardı.

Büyükşehir Belediyesi olarak ilçenin güzelliklerini korumayı, ahlaki ve vicdani sorumluluk olarak gördüklerini vurgulayan Toçoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün burada olmaktan sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz. İnşallah sizlerle olan kardeşliğimiz hizmetlerimizin artması ile daha da güçlenecektir. 16 ilçeye yaklaşık 1 milyon nüfusa ve yaklaşık 5 bin kilometre kareye hizmet götürüyoruz. Kamu kaynaklarının doğru kullanımı konusunda oldukça hassas davranıyoruz. Doğru olduğuna inanmadığımız hiçbir işe girmiyoruz. Şehrimizde özellikle depremden sonra içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı yoktu. Altyapıya yaptığımız yatırım 1 milyarın üzerine çıktı. Geyve'ye, Pamukova'ya ve Alifuatpaşa'ya atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Kaynarca'ya temiz su taşıdık, Ferizli ve Söğütlü altyapısını inşa ediyoruz. Kocaali ve Karasu'ya arıtma tesisleri kazandırdık. Sahillerimiz mavi bayrakla buluşturduk. Akçay Barajı'nı tamamlıyoruz İnşallah Sapanca Gölü'ne alternatif olarak bu projeyi de şehrimize kazandırmış olacağız."

Sapanca halkına spor tesis sözü olduğunu hatırlatan Toçoğlu, 10 milyonluk yatırımla sentetik sahası hakem ve soyunma odaları, 2 bin kişilik tibün binası ile modern bir spor kompleksinin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Yaptıkları asfalt çalışmaları, köprü inşaaları ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Toçoğlu, hizmetlerin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise Sosyal Gelişim Merkezi'nin ilçeye yakışır bir şekilde tamamlandığını anımsattı.

Atılacak spor sahasının temelinin, ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Yılmazer, "Yanık Mahallesinde gerçekleştirilen çalışmalar ile mahallemizde kısa sürede kentleşme sağlamış olacak. Bu bağlamda Büyükşehir'e çok teşekkür ediyorum. İstanbuldere, Mahmudiye, Balkaya ve şehir merkezinde asfalt çalışmaları gerçekleştirildi. Arıtma tesisleri, su isale hatları ile şehrimizin 50 yıllık, 100 yıllık su planlamasını yapan Büyükşehir'e teşekkür ediyorum. Tüm bu yatırımların ilçemize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarınınn ardından projelerin bulunduğu alanlara canlı bağlantılar yapılarak, temel atma ve kaynak törenleri gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, genel sekreter yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, ilçe belediye başkanı, ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Toçoğlu Türkiye Sapanca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title