Haberler

Sapanca Ultra Dağ Maratonu Start Aldı

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ultra Dağ Maratonu, Türk ve yabancı sporcuların katılımıyla start aldı.

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ultra Dağ Maratonu, Türk ve yabancı sporcuların katılımıyla start aldı.

Ultra Dağ Maratonu NC Güral Otel'in bahçesinde kurulan start parkurunda yarışmacıların 10'dan geri saymasıyla başladı. Sapanca Ultra Maratonu 8 kilometre, 30 kilometre ve 52 kilometre olmak üzere üç ayrı parkurdan oluşuyor. Yarış öncesi sporcular otelin bahçesinde kısa ısınma koşuları ve çeşitli egzersizler yaparak yarışa hazırlandı. Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, "Bu yıl 3'ncüsünü düzenlediğimiz Ultra Maraton Dağ Koşusunda gerek 30 kilometrelik gerekse 52 kilometrelik parkurlarında gerçekleşecek olan yarışmanın başarılı geçmesini temenni ediyorum. Asıl olan burada birinci olmak değil bu spora gönül vermektir" diyerek sporculara başarılar diledi.

Maratonun 3 parkurtan oluştuğunu söyleyen organizasyon yetkilisi Ali Cem Aktaş, "Maraton'da üç ayrı parkur ve 430 kayıt yaptıran koşucumuz var. İlk önce uzun etap koşacaklar Sağucak Yaylası oradan Kartepe zirveye çıkacaklar oradan tekrar Sapanca Soğucak Yaylası'na gelip oradan yarışın başladığı yer olan  NC Güral Otel'de son bulacaklar" diye konuştu.

Everest Maratonuna katılan ilk Türk olan Ece Vahapoğlu, "Biraz sağlık problemim olmasına rağmen bugün burada nişanlımla beraber 8 Kilometrelik parkurda toparlanma koşusu yapacağız. Ülkemde koşmayı özlemiştim hava biraz bulutlu ve yağmurlu ama çok memnunuz güzel bir ortam var" dedi. Nişanlısı Cihan Alpay, "Son iki senedir trekking koşularına katılmaya başladım. Doğayla iç içe olmaktan ve yüksek irtifaya çıkmaktan keyif alıyorum hafta sonumuzu hem güzel hem de sağlıklı geçirmek için buradayız" dedi.

Maratona, Kartepe bölgesinden katılan Sağlıklı Yaşam Grubu üyeleri ise ideal kiloda, sağlıklı ve fit olmek için maratona katıldıklarını söyledi.

- Sakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kartepe Sakarya Sapanca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title