Haberler

Sapanca Gölü'nde 2 Öğrencinin Hayatını Kaybetmesi

Sakarya'nın Sapanca İlçesinde Yaz Dönemi Kur'an Kursuna Katılan Öğrenciler İçin Sapanca Gölü Kenarında Düzenlenen Piknikte Girdikleri Gölde Boğulan 2 Öğrencinin Cesedi, Sivil Savunma Ekipleri Tarafından Gölden Çıkartıldı.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaz dönemi Kur'an kursuna katılan öğrenciler için Sapanca Gölü kenarında düzenlenen piknikte girdikleri gölde boğulan 2 öğrencinin cesedi, Sivil Savunma ekipleri tarafından gölden çıkartıldı.

Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Anadolu Gençlik Vakfı tarafından Sapanca Kurktöy'de düzenlenen pikniğe katılan öğrencilerden 5'i serinlemek için Sapanca Gölü'ne girdi. Öğrenciler Sümeyya Selçuk (12), Hüsna Esra Şahin (12), Beyzanur Keyifli (11), Hatice Kübra Tüzün (14) ve Neslihan Dinç (12) bir süre sonra gölde çırpınmaya başladılar. Kızları gören Abdullah Tekin isimli vatandaş, Sümeyya Selçuk, Hüsna Esma Şahin ve Beyzanur Keyifli'yi gölden çıkarmayı başardı. Kızlardan

Hatice Kübra Tüzün ile Neslihan Dinç ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak boğuldu. Boğulmaktan son anda kurtarılan üç öğrenci, Sapanca Sağlık Ocağı'ndaki ilk müdahalenin ardından Adapazarı Toyota-sa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gölde kaybolan diğer iki öğrencinin cesetleri ise Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği tarafından 1 saat süren çalışmanın ardından gölden çıkarıldı.

Abdullah Tekin, kızların çırpınmaya başladığını görerek hemen göle atladığını söyleyerek, "Üçünü kurtardım ancak ikisini kurtaramadım" dedi.

Genç kızların cesetlerinin gölden çıkarılması sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi.

(MK-AK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title