Haberler

Sapanca El Sanatları Festivali'ne Doğru

Sapanca El Sanatları Festivali, 20-23 Temmuz tarihlerinde Sakarya'nın Kırkpınar ilçesinde gerçekleştirilecek.

Sapanca El Sanatları Festivali, 20-23 Temmuz tarihlerinde Sakarya'nın Kırkpınar ilçesinde gerçekleştirilecek.

Sapanca Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen festivalde, Sakarya, Kocaeli, Ankara, İstanbul, Bursa, Muğla ve Bolu illerinden 135 katılımcının stantları yer alacak.

Ekin Uzunlar, Kürşat Gürel, Orçun Çakıroğlu ve Gökçe Erdoğan konserlerinin de düzenleneceği festivalde, çanta-cüzdan tasarımı, ebru, çini, cam sanatı, keçe sanatı, seramik, dikiş-nakış, resim, tel kırma, filografi ve iğne oyası gibi çeşitli branşlarda yapılmış el sanatları ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, yaptığı açıklamada, festivali Sapanca Belediyesi olarak ilk kez düzenleyeceklerini belirterek, belediye olarak kültür, turizm ve eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini söyledi.

Etkinliğin 4 gün süreceğini ve festival alanında 117 el sanatları ve 18 de gıda standı bulunduğunu ifade eden Yılmazer, şunları kaydetti:

"Kültür Müdürlüğümüzün faaliyetleri kapsamında belediye olarak yeni bir etkinliğe imza atmanın heyecanını yaşıyoruz. El sanatları olması kaydıyla her türden çeşitli stantları bir araya getirmeye çalıştık. Sakarya'nın dışında 6 ilden katılımcılar birçok eserini Sapanca'da sergileyecek. Sadece stant sunumları değil ziyaretçilerimizin daha güzel vakit geçirmeleri amacıyla farklı etkinlikleri de festivalimize dahil ettik. Perşembe günü saat 19.30'da açılışını gerçekleştireceğimiz ve 4 gün sürecek festivalimizde 4 farklı sanatçımız yer alacak. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Sapanca Belediyesi Kırkpınar Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title