Haberler

Sapanca Belediyesi 7 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Sapanca Belediyesi, aşure günü nedeniyle Sapanca Belediyesi Kapalı Pazaryeri, Rüstempaşa Camii, Yeni Camii, Cami Cedit Camii ve Buhara Camii’nde toplam 7 bin kişiye aşure dağıttı.

Sapanca Belediyesi, aşure günü nedeniyle Sapanca Belediyesi Kapalı Pazaryeri, Rüstempaşa Camii, Yeni Camii, Cami Cedit Camii ve Buhara Camii'nde toplam 7 bin kişiye aşure dağıttı.

Sapanca Belediyesi, tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl da, Sapanca Belediyesi Kapalı Pazaryeri, Rüstempaşa Camii, Yeni Camii, Cami Cedit Camii ve Buhara Camii'nde yapıldı. Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen aşure dağıtımını Sapanca Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'nde Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca İlçe Müftüsü Faruk Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hazırlanan, aşurelerden almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure programına katılan misafirlere kendi elleriyle aşure dağıtan Başkan Yılmazer Muharrem Ayı'nın dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak, "Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı değerlidir. Bu sebeple beş farklı noktada 7 bin kişiye aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istedik" dedi. Başkan Yılmazer, bu vesileyle tüm Sapancalı halkın aşure gününü kutladı.

Aşurelerini Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'in elinden alan vatandaşlar da teşekkür ederek, bu geleneğin yaşatılmasını istedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Sapanca Belediyesi Aydın Yılmazer Pazaryeri Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title