Haberler

Şap Hastalığı Selçuk İlçesindeki Deve Güreşlerini Etkilemedi

İzmir’deki bazı ilçelerde şap hastalığı nedeniyle iptal edilen deve güreşleri festivali için Selçuk ilçesinde bir engelin bulunmadığı ifade edilirken, kentte festival için hazırlıklarda tamamlandı.

İzmir'deki bazı ilçelerde şap hastalığı nedeniyle iptal edilen deve güreşleri festivali için Selçuk ilçesinde bir engelin bulunmadığı ifade edilirken, kentte festival için hazırlıklarda tamamlandı.

İzmir ve bölgesinde ortaya çıkan şap hastalığı nedeniyle iptal edilen veya ertelenen deve güreşleri festivalinin Selçuk ilçesinde gerçekleştirileceği açıklandı. Selçuk Belediyesi'nin desteği ile bu yıl 34.'sü gerçekleştirilecek Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali, Ege Bölgesi'nden onlarca kişiyi yine çok sayıda kişiyi bir araya getirecek. Çok sayıda il ve ilçeden 130 pehlivan devenin sahipleriyle birlikte katılacağı festival, 16 Ocak 2016 Cumartesi günü saat 12: 00'de Selçuk İstasyon Meydanı'ndaki kortej yürüyüşü ile başlayacağı bildirildi. Pamucak Bölgesindeki güreş arenasındaki festivali ise manileri ile coşturan ve güreşlere ayrı bir heyecan katan cazgır Halil Coşkun'un yöneteceği öğrenildi.

Öte yandan, festivalin gerçekleştirilmesine az bir süre kala hazırlıklarda tamamlandı. Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa İbili, festivalin her yıl olduğu gibi bu yılda kıran kırana bir mücadeleye sahne olacağını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Efes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title