Haberler

Santuri Sedat Anar, Ankara'da Konser Verecek

Santur sanatçısı Sedat Anar, Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

Santur sanatçısı Sedat Anar, Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

Türkiye'deki ilk santur albümünü yayınlayan santuri Sedat Anar, 7 Ekim'de Ankara Kalesi'nde konser verecek.

Sedat Anar kimdir ?

Sedat Anar, 1988'de Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde doğdu. Santuru ve doğu müziğini öğrenmek için belirli aralıklarla İran'a giden sanatçı, santur, tenbur, dutar, erbane, zarp ve bağlama gibi enstrümanlarla icra ettiği müzikte kendi üslubunu yarattı. Yaptığı bestelerde, geleneksel dini müzik formatından beslenen sanatçı, jazz, Ortadoğu, Mezopotamya ve Anadolu müziğini harmanlayarak birçok besteye imza attı.

Sanatçı, Türkiye dışında, Almanya, İran, Rusya, Makedonya, Kosova, Avusturya, Tataristan, Azerbeycan, Yunanistan ve Karadağ gibi ülkelerde 100'ü aşkın konser verdi. Doğan Hızlan, Kemal Sayar, Sadık Yalsızuçanlar, Semih Kaplanoğlu, Ahmet Telli, Naim Dilmener, Yıldız Ramazanoğlu, Cahit Koytak ve Murat Beşer gibi yazarların müziği hakkında birçok yazı kaleme aldığı Anar, Yunus Emre, Niyazi Mısri, Filibeli Ahmet Hilmi Efendi, Ümmi Sinan, Fahis Ahmet Dede isimli mutasavvıfların eserlerinden besteler yaptı.

Sanatçının, "Amak-ı Hayal", "Çağırıram Dost", "Aşık Ölmez-Yunusun İzinden" ve "Belagat" adıyla yayınlanmış 4 albümü bulunuyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şanlıurfa Türkiye İran Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title