Haberler

Santraller Günümüz Çevre Koşullarına Göre Üretim Yapmıyor"

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinin bugünün çevre koşullarına göre ve çevreye duyarlı üretim yapması gerektiğini söyledi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin- Elbistan A ve B Termik Santrallerinin bugünün çevre koşullarına göre ve çevreye duyarlı üretim yapması gerektiğini söyledi.

Can, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, sivil toplum kuruluşları olarak ilçedeki sorun olarak görülen her konuya önem verdiklerini belirtti.

Afşin'in sorunlarını dosya haline getirerek Ankara'da gerekli yerlere ulaştırdıklarını dile getiren Can, Afşin Vergi Dairesi Müdürlüğünde personel eksikliği bulunduğunu, buranın iyileştirilmesi konusunda gereken çalışmanın yapılacağı sözünü aldıklarını söyledi.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nin 1970, B Termik Santrali'ninse 1988 yılı teknolojisine sahip olduğunu ifade eden Can, "Bu santraller günümüz çevre koşullarına göre üretim yapmıyor. Bu santrallerimizin en günümüz teknolojisiyle donatılıp çevre koşullarına göre üretim yapması gerekiyor. En önemli sorunumuz termik santralin yaydığı zehir. Kül demek basit kalacağı için zehir ifadesini kullanıyorum. Bu zehir, sadece soluduğumuz hava olarak karşımıza çıkmıyor, toprağımıza, oradan ürünümüze karışıyor. Önce biz bölge halkına, daha sonra ulaşabildiği her yere kadar ulaşıyor. Bu aslında bir bölge sorunu değil, ülke sorunudur." diye konuştu.

Can, termik santrallerin çevresel etkilerini de rapor haline getirerek yetkililere ulaştırdıklarını belirtti.

Yetkililerin de bu konuya duyarsız kalmadığına dikkati çeken Can, sorunun çözümünün birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek çözüleceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Elbistan Ankara Afşin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title