Haberler

Santoro Cinayeti Duruşması 22 Dakika Sürdü, 27 Temmuz'a Ertelendi

Trabzon - Trabzon' Da Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro' Yu Öldürdüğü İddiasıyla Tutuklanan Ve Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi' Nde, "Ağırlaştırılmış Mübbet Hapis" İstemiyle Yargılanan 16 Yaşındaki O.a. 3. Kez Hakim Karşısına Çıktı. Geçen Ay Cezaevi Aracının Camından İbda-c İ...

TRABZON - Trabzon` da Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro` yu öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi` nde, ¨Ağırlaştırılmış mübbet hapis¨ istemiyle yargılanan 16 yaşındaki O.A. 3. kez hakim karşısına çıktı. Geçen ay cezaevi aracının camından İBDA-C işareti yapan O.A` nın bir haftadır oruç tuttuğu ortaya çıktı. Duruşma, 27 Temmuz` a ertelendi.

Duruşma 22 dakika sürdü

Adliye`ye saat 09.30 sıralarında Trabzon Kapalı Cezaevi aracı ile getirilen O.A. jandarma erlerinin gözetiminde mahkum giriş kapısından adliye binasına alındı. Baba Hikmet Akdin ile Avukat Mahya Usta da, saat 10.50` de başlayan duruşmada hazır bulundular. Tansiyon sorunu bulunduğu için evinde dinlendiği belirtilen anne Necmiye Akdin`in katılmadığı duruşmada, O.A.`nın ağabeyleri Ali ve Alparslan Akdin ise salon dışında beklediler. Duruşma sadece 22 dakika sürdü ve 11.12` de sona erdi. Şahit olarak çağrılan Gürkan Kılıç ile Mehmet Turan ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, Samsun` da bulunan ve can güvenliği olmadığını ileri sürerek orada ifade vermek isteyen Gürkan Kılıç için Samsun`a talimat yazılarak ifadesinin alınmasına, Mehmet Turan`ın da bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 27 Temmuz` a erteledi. O.A. daha sonra jandarmalar tarafından adliye binasından hızla çıkartılarak cezaevi aracına konularak Trabzon Kapali Cezaevi` ne götürüldü.

Ağabey, 27 Temmuz` da Glock tabanca için yargılanacak

Bu arada, geçen ay hakim karşısına çıkarak olayda kullanılan Glock marka silahın kendisine ait olduğunu kabul eden O.A.`nın ağabeyi Alparslan Akdin, 27 Temmuz` da bu konuyla ilgili olarak 4. Asliye Ceza Mahkemesi` nde hakim karşısına çıkacak.

Şimdi de oruca başlamış

Geçen ay yapılan duruşmada, adliyeden çıktıktan sonra konulduğu cezaevi aracının camından eliyle İBDA-C işareti yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken O.A. `nın, bir haftadır oruç tuttuğu ortaya çıktı. Baba Hikmet Akdin` in, oruç tutan oğluna, ¨Bari üç ayları bekleseydin¨ dediği, O.A.` nın ise buna yanıt olarak, ¨içimden geldi, başladım¨ dediği öğrenildi.

Yaşı küçük, ceza indirimi uygulanacak

¨Tasarlayarak adam öldürmek¨ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ¨ruhsatsız silah taşımaktan¨ 1 yıl ve ¨genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek¨ suçundan da 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan O.A.` ya, suçlu görülmesi halinde yaşı nedeniyle ceza indirimi uygulanacak.

Rahip Santoro 5 Şubat günü öldürülmüştü

Trabzon Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro, 5 Şubat 2006 günü günü ayin sırasında dua ederken, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, O. A ise olaydan 3 gün sonra yakalanmıştı. O.A. çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title