Haberler

Şantajcılarından Şikayetini Geri Çekiyor

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'tan "MOSSAD ajanları ile çekilmiş görüntüleriniz var" diyerek tehditle 2 milyon lira istediği iddia edilen biri MİT görevlisi 5 kişinin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'tan "MOSSAD ajanları ile çekilmiş görüntüleriniz var" diyerek tehditle 2 milyon lira istediği iddia edilen biri MİT görevlisi 5 kişinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, duruşmaya katılmayan Murat Yalçıntaş'ın zorla getirilmesine karar verdi. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4. duruşmasına tutuksuz sanıklar Kemal Akıncı, İlyas Ardal ve Şaban Ardal ile taraf avukatları katıldı.

"ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇECEK"

Duruşmada söz alan Murat Yalçıntaş'ın avukatı Nuri Sami Yıldırım, müvekkilinin şikayetinden vazgeçeceğini belirterek, "Müvekkilim şu an Meksika'dadır. Gelecek celse hazır edeceğiz. Mazeretli sayılsın" dedi. Sanık avukatlarından Kadir Kartal ise dava dosyasında bulunan tabancanın çok eski ve 1922 yapımı olması nedeniyle atışa elverişli olup olmadığı konusunun yeniden incelenmesine karar verilmesini talep etti.

YALÇINTAŞ ZORLA GETİRİLECEK

Mahkeme, mazeret bildirilmiş olmasına rağmen beyanının dışında hiçbir delil göstermeyen ve davetiye gönderilmesine rağmen duruşmada hazır olmayan müşteki Murat Yalçıntaş hakkında zorla getirilme kararı verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında 'şantaj' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Yalçıntaş ise ilk ifadesinde, konuyu ciddiye almadığı için şahıslardan şikâyetçi olmadığını söylemişti. - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title