Haberler

Şans Oyunları Alt Komisyonda

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanı Unakıtan'ın Verdiği "Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkındaki Yasa Tasarısı" Alt Komisyona Havale Etti. Unakıtan, Şans Oyunları Üzerinden Alınan Vergiler ile Çeşitli Kurum ve Kuruluşlara Yapılan Aktarımların Zamanla Artırılması Nedeniyle İştirakçilere Aktarılan İkramiyelerin Giderek Azaldığını Belirtti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, şans oyunları üzerinden alınan vergiler ile çeşitli kurum ve kuruluşlara yapılan aktarımların zamanla artırılması nedeniyle iştirakçilere aktarılan ikramiyelerin giderek azaldığını belirtti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın verdiği Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkındaki Yasa Tasarısı'nı ele alarak alt komisyona havale etti.

İLLEGAL OYUNLARA KAYIYOR

Tasarı ile ilgili, Plan Bütçe Komisyonu'na bilgi veren Maliye Bakanı Unakıtan, şans oyunları üzerinden alınan vergiler ile çeşitli kurum ve kuruluşlara yapılan aktarımların zamanla artırılması nedeniyle iştirakçilere aktarılan ikramiyelerin giderek azaldığını belirtti. Unakıtan, bu durumun şans oyunlarına olan talebi hiçbir vergi ve denetimin olmadığı sanal ortamdaki illegal oyunlara kaydırdığını söyledi.

     Yasa tasarısı ile şans oyunları hasılatından aktarılacak vergi, fon ve paylara ilişkin düzenlemeye gidildiğini kaydeden Unakıtan, "Şans oyunu hasılatı üzerinden alınan vergiler ile kurum ve kuruluşlara ayrılan kaynakları düzenleyen mevzuatta da çeşitlilik oluyor. Kamuya doğrudan ve dolaylı olarak aktarım yapılmasına ilişkin çeşitli mevzuat hükümlerine son verilerek, vergilendirme ve kaynak aktarımı tek çatı altında toplanacak" dedi.

Bakan Unakıtan, "Tasarı ile şans oyunu hasılatı üzerinden alınan oldukça yüksek vergiler ile kaynak aktarım oranları daha aşağı seviyelere çekilerek talihlilere daha fazla tutarda ikramiye verilebilecek. İllegal alanlara yönelen talep yasal şans oyunlarına yönlendirilecek" dedi.

YÜZDE 18 KDV ALINACAK

Unakıtan, yasa tasarısı ile oyun gelirleri üzerinden halen olduğu gibi yüzde 18 oranında KDV alınmaya devam edileceğini, KDV düşüldükten sonra kalan tutar üzerinden at yarışları ile futbol müsabakalarına dayalı müşterek bahislerden yüzde 5 diğerlerinden yüzde 10 oranında şans oyunları vergisi alınacağını belirtti. Maliye Bakanı Unakıtan, KDV düşüldükten sonra kalan tutarın asgari yüzde 40 ile yüzde 59 'u oranında ikramiye dağıtılacağını kaydetti. AKP milletvekillerinin verdiği bir önergeyle tasarı alt komisyona sevkedildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title