Haberler

Şanlıurfalılar Mobesa ile İzlenecek

Şanlıurfa'da ana caddelere Mobesa kameraları takılıyor. Suçluların belirlenmesi amacıyla caddelere yerleştirilen kameraların yüz tanıtma sistemine sahip olduğu bildirildi.

Şanlıurfa Valiliği, kent merkezinde güvenliği sağlamak amacıyla caddelere Mobesa kameraları taktırıyor. Abide Kavşağı'ndan Balıklıgöl'deki Hasan Paşa Camii'nin önüne kadar olan güzergaha yerleştirilen 52 kameranın 300 Bin YTL'ye mal olacağı belirtildi.

Kent merkezinde ana caddelere takılan Mobesa kameralarının test aşamasında olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, "Bizim taktırdığımız Mobesa kameralarda yüz tanıtma da olacak. Aranan kişiler bu şekilde belirlenecek. Biz bu kameraları tanıtım amacıyla çok ucuza mal ettik. Normalde 1 milyon YTL civarında olan bu kameralar bize 300 bin YTL'ye mal olacak. Bu hafta içinde İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) gelecek olan ekip, Mobesa kamera sisteminin işleyişini test edecek. En geç bu ayın

sonuna doğru kameralar hizmete girecek" dedi.

(HA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title