Haberler

Şanlıurfalı Çiftçilerin Su Talebi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesine Bağlı Sevimli Köyü'ndeki Up-13 Sulama Kanalının Bitirilememesi Yüzünden Çiftçiler 32 Bin Hektar Alanda Bu Yıl Ürün Ekimi Yapamadı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Sevimli Köyü'ndeki UP-13 sulama kanalının bitirilememesi yüzünden çiftçiler 32 bin hektar alanda bu yıl ürün ekimi yapamadı.

Akçakale ilçesine bağlı Ceylanlı, Dumanlı, Demirci, Gözdeğmez, Zorlu, Limonlu, Sakça ve Miseyeb köylüleri, 32 bin hektar arazilerinin olmasına rağmen UP-13 sulama kanalının bitirilememesinden dolayı arazilerini sulayamadıklarını belirttiler.

Akçakale ilçesine bağlı Sevimli Köyü sulama projesinin hala bitirilmemiş olmasının bu yıl çiftçiye ağır bir fatura ödettiğini söyleyen İl Genel Meclis Üyesi Hasan Takuş, "Bölgemizde 1998 yılında sulu tarıma geçildiği halde, Sevimli sulama projesi UP-13 sulama kanalı hala faaliyete geçirilemedi. DSİ yetkililerinden bir an önce sulama kanalına faaliyete geçirmelerini bekliyoruz. Önümüzdeki Çarşamba günü sayın valimizden randevu alarak konuyu gündeme getireceğiz. Çünkü bu yıl çiftçimiz sulama yapamadığı için tahminen 32 bin hektarlık ekili alanda ekim ve biçim yapamadık. Bu büyük bir ekonomik kayıptır. Bu projenin bir an önce faaliyete geçmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

(MD-ST-Y)

09.06.2007 15:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title