Haberler

Şanlıurfalı Baklavacılarda Bayram Mesaisi

Şanlıurfalı baklavacılar Kurban Bayramı dolayısıyla gelen siparişleri karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

Şanlıurfalı baklavacılar Kurban Bayramı dolayısıyla gelen siparişleri karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

Şanlıurfa'ya has sade yağ, sert buğday unu ve Antep fıstığı kullanılarak yapılan baklava, bayramlarda misafirlere ikram edilen tatlıların başında geliyor.

Kurban Bayramı arifesinde siparişleri yetiştirebilmek için çalışmalarını hızlandıran baklava ustaları, fazla mesai yapıyor.

Kilogramı 60-100 lira arasında değişen cevizli ve fıstıklı baklavalar, yurt içi ve yurt dışından da talep görüyor.

Baklavacı Mehmet Üstüneller, AA muhabirine, bayram öncesi işlerinde artış yaşandığını söyledi.

Özellikle Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını anlatan Üstüneller, "Bayram arifesinde işlerimiz çok arttı. Fazla mesai harcayarak kaliteden ödün vermeden siparişlerimizi karşılamaya çalışıyoruz. İnternet üzerinden yapılan siparişleri yetiştirmekte zorlandığımız için geçici olarak siteyi kapattık. Aldığımız siparişleri yollamak için gayret ediyoruz." diye konuştu.

"Çölyak hastaları bayramda tatlısız kalmasın"

Yaklaşık 3 yıl önce çölyak hastaları için glutensiz baklava üretimine başladıklarını anımsatan Üstüneller, Türkiye'nin farklı illerinden gelen taleplerde bayram öncesi büyük bir artış yaşandığını aktardı.

Üstüneller, çölyak hastalarının bayramda tatlı yiyebilmeleri adına özel bir gayret harcadıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title