Haberler

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan 2 Yıllık Değerlendirmesi

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa'ya Atandığı 2 Yıllık İcraatını Değerlendirdi. Vali Yusuf Yavaşcan, 2 Yılda Eğitim, Sağlık, Spor ve Turizm Alanlarında Büyük Gelişimler Sağlandığını Söyledi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa'ya atandığı 2 yıllık icraatını değerlendirdi. Vali Yusuf Yavaşcan, 2 yılda eğitim, sağlık, spor ve turizm alanlarında büyük gelişimler sağlandığını söyledi.

Şanlıurfa Polis Evi'nde yapılan toplantıya ajans temsilcileri, ulusal ve yerel gazete temsilcileri ile köşe yazarları katıldı. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa'ya iki yıl önce karlı bir havada geldiğini ve bugün de havanın karlı olduğunu belirtti. Vali Yavaşcan, ilk olarak asayiş konusuna değindi. Şanlıurfa'nın başka illere göre güvenli bir kent olduğunu belirten Yavaşcan, "Şanlıurfa'da terörle ilgili bir sıkıntı yok. Kapkaç yok denecek kadardır. Hırsızlık olaylarında genelde çocukların yaptıkları ufak tefek sorunlar mevcut. Onlar için de önlemler alınmış durumdadır. Şanlıurfa'da araç kundaklama olayı ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü kent merkezinde 70 ekip sabaha kadar çalışmaktadır. Mobesa kameralar ile Şanlıurfa izleniyor. Mobesa kamerası olan bir kaç ilden birisi de Şanlıurfa'dır. Mobesa kameraları kentin hemen hemen bütün noktalarına konulacaktır. Bununla ilgili yenileme çalışmaları sürdürülüyor. Mobesa kameralarının faydasını gördük. Trafik için yollar eksik, otoparklar yetersizdir" dedi.

Toplantıda eğitim konusuna da değinen Vali Yusuf Yavaşcan, "Son iki yıl içerisinde bin 950 derslik yapıldığını kaydederek, "233 lojman yapıldı, 584 dersliğin ise inşaatı devam ediyor. 2008 yılında da derslik ihaleleri yapılacaktır. 2008 yılı içerisinde bin derslik yapmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte derslik sayısını 3 bine çıkaracağız. 4 pansiyondan üçü kent merkezinde birisi ise Harran'da yapılıyor. Sınıf mevcutları 63'ten 56'lara düştü. Eski Tekel Suma Fabrikası’na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Fen Lisesi yapılıyor" diye konuştu.

"ŞANILURFA'DA UZMAN DOKTOR SIKINTISI MEVCUTTUR"

Sağlık konusunda çok önemli sıkıntıların yaşanmadığını ifade eden Yavaşcan, şunları söyledi:

“Şanlıurfa'da 8 sağlık ocağı yapıldı. Bunlarından 4'ü tamamlandı, 4'ü de yenilendi. 2 yılda 7'si hayırsever, 1'i de devletin bütçesinden yapıldı. 1-2 sağlık ocağı daha yapılırsa sıkıntılar tam olarak aşılır. Merkezde sağlık ocağı ihtiyacı kalmayacaktır. Şanlıurfa'da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi mevcuttur. Burada 42 hekim görev yapıyor, 16 hekim daha gelecek. Şanlıurfa'da Kadın ve Çocuk Hastanesi bulunuyor. Buna ek olarak bölge hastanesi kurulması planlanıyor. Şanlıurfa'da uzman doktor açığı sıkıntısı vardır. Bu sorun da aşılacaktır. Şanlıurfa'da aşılama çalışmaları çok iyi gidiyor. Aşılama çalışması yüzde 53'lerden yüzde 90'lara çıktı. Bunu yüzde yüzlere getireceğiz.”

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, turizm konusunda ise önemli adımlar atıldığını kaydederek, "Almanların büyük ilgisini çeken Göbeklitepe'ye yol yapıldı. Buralara tesisler yapılacaktır. 13 eski Urfa evi turizme kazandırılacaktır. Haleplibahçe mozaikleri müze haline getirilecek. Burası için 20-22 milyon YTL gerekiyor. Bu paranın 6 milyon YTL'sini Bakanlık karşılayacaktır. Şanlıurfa'nın daha iyi tanıtılması için 32 broşür ve CD gibi yayınlarımız oldu. İbrahim Yolu projesi için uluslararası bir etkinlik düzenlenecektir. Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde Kapalı Spor Salonları yapıldı. Yenice de çok muazzam sentetik çimden oluşan saha yapıldı. Şanlıurfa'nın çeşitli semtlerinde 8 adet voleybol ve basketbol semt sahası yapıldı. Bunda en çok Emniyet Müdürlüğü görev aldı" dedi.

"2 OSB KURULDUĞUNDA 40 BİN İNSAN İSTİHDAM GÖRECEK"

Şanılurfa Valisi Yusuf Yavcaşcan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Avrupa Birliği'ne projeyi onaylatmak için çok çaba sarf ettik. Sonuçta 24 milyon Avro kredi alındı. Alt yapı ihalesi bu ay içinde yapılacaktır. Alt yapısı tamamlandıktan sonra 2009 yılının ortalarında fabrikalar yerleşecektir o bölgeye. 2. OSB hayata geçtiği zaman 40 bin insan istihdam görecektir. Şanlıurfa'da 2 yıl içerisinde 2 bin 400 kilometre yolun asfaltı yapıldı. Şanlıurfa'da 2 bin 700 yerleşim birimi vardır. Bunların büyük bir bölümüne su götürüldü. Bu yılda Köydes projesi kapsamında daha bir çok köyün yolu yapılacak ve su götürülecektir" şeklinde konuştu.

(FÖ-OÇ-Y)

28.01.2008 15:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title