Haberler

Şanlıurfa - Türkiye'Den Suriye'Ye Uçtular

Akçakale Sınır Kapısı'nın Her İki Sınır Hattında Kurulan Rampalardan 180 Kilometre Hızlara Uçtular.

Akçakale Sınır Kapısı'nın her iki sınır hattında kurulan rampalardan 180 kilometre hızlara uçtular.

Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası için Şanlıurfa'ya gelen Motokroscular, Türkiye-Suriye sınırı geçiş noktası olan Akçakale Sınır Kapısı'nın her iki sınır hattında kurulan rampalardan 180 kilometre hızlara uçtular.

Şanlıurfa, Türkiye Kupası finalinden sonra bir büyük organizasyona daha evsahipliği yapıyor. Sınırsız kardeşliğe tam gaz sloganıyla 'Serbest Stil Akrobatik Dünya Motosiklet Şampiyonası' için geri sayım başladı. Şanlıurfa Valiliği'nin öncülüğünde 15 -16 Mayıs 2010 tarihlerinde dünyanın en popüler motor akrobasisi etkinliklerinden Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na, Roma ve Berlin gibi şehirlerinin ardından, bu kez Şanlıurfa GAP Arena, ev sahipliği yapacak.

VAY BABO BUNLAR UCUYOR

Motokrosun, Türkiye-Suriye sınırı geçiş noktası olan Akçakale Sınır Kapısı'nın her iki sınır hattında kurulan rampalarda ilk deneme gerçekleşti. Akçakale Belediyesi ve Karayolları Müdürlüğü işbirliğiyle motokros yarışmaları için Suriye ile Türkiye arasındaki tampon bölgede tamamlanan rampadan motokroscular Türkiye'den Suriye'ye uçtu. Yerden 20 metre yüksekliğinden bir ülkeden bir ülkeye uçan motokroscuları gören Akçakaleliler, 'vay baboo bunlar uçuyor' yorumu yaptı.

Akçakale Sınır Kapısı ve Suriye Telabyat giriş noktasında 'Sınırsız Kardeşlik' atlayışını Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan,Türkiye'nin farklı illerinden gelen motorseverler izledi. Biletlerin Suriye'de de satışa sunulduğu Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na, Suriye'nin önemli şehirleri Rakka, Halep, Haseki ve Hama'dan 15 bin kişi katılması bekleniliyor. Suriye, Şanlıurfa ve çevresindeki illerin yanı sıra, Türkiye'nin dört bin yanından kente gelen motosiklet tutkunlarını konuk etmeye hazır olan Şanlıurfalılar, iki günde 60 bin ziyaretçiyi ağırlayacakları bildirildi.

Böylesine bir etkinliğe ev sahipliği yapmak bize büyük bir mutluluk vermektedir. Şu anda alt yapı çalışmaları olarak ilçe kaymakamlığı, ilçe belediyesi ve karayolları ekipleri özverili bir şeklide çalışarak kapıları bizlere açtığı için teşekkür ederim.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title