Haberler

Şanlıurfa - Şehit Uzman Onbaşı Besni´De 5 Bin Kişi Tarafında

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Karakolu'nda Teröristler ile Girilen Çatışmada Silah Arkadaşı Uzman Çavuş Metin Can ile Birlikte Şehit Düşen Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu, Memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı. Şehit Onbaşı İçin Düzenlenen Yaklaşık 5 Bin Kişinin Katıldığı Törende Gözyaşları Sel Olurken, PKK'ya da Lanet Yağdırıldı.

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Karakolu'nda teröristler ile girilen çatışmada silah arkadaşı uzman çavuş Metin Can ile birlikte şehit düşen Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu, memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit onbaşı için düzenlenen yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende gözyaşları sel olurken, PKK'ya da lanet yağdırıldı.

Hain saldırıda yaşamını yitiren uzman onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun şehit olduğu haberinin ardından ziyaretçi akınına uğrayan evinde, fenalaşan yakınlarına hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Tanrıkolu'nun şehit olduğunu duyan ilçe halkı da, teröre tepkilerini ev ve işyerlerinin camını Türk bayrakları ile süsleyerek gösterdi.

AİLESİNE BAKIYORMUŞ

3'ü kız 5 çocuklu Tanrıkolu ailesinin 3. çocuğu olan Abidin Tanrıkolu'nun, daha önce ilçede günü birlik işlerde çalıştığı ve yaz mevsiminde de tatil yörelerine giderek garsonluk yapıp ailesine baktığı öğrenildi. 51 yaşındaki baba Ramazan Tanrıkolu'nun çeşitli hastalıklarından dolayı çalışamadığı, şehit onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun 11 ay önce uzman onbaşı olarak Dağlıca Karakolu'nda göreve başladığı öğrenildi. Kısa süre önce izne gelen Tanrıkolu'nun yarın kutlanacak olan anneler günü için de bazı arkadaşlarına annesi Sakine Tanrıkolu'na çiçek almaları için ricada bulunduğu ifade edildi.

NAAŞI ONLARCA ARAÇ TARAFINDAN KARŞILANDI

Teröristlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren ve bugün Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlanan şehitlerden Abidin Tanrıkolu'nun naşı uçakla Adıyaman Havaalanı'na getirildi. Şehit onbaşının Türk bayrağına sarılı naşı, burada Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, ile askeri erkan tarafından karşılandı. Şehit Tanrıkolu'nun naşı daha sonra, üzerinde Türk bayrağı asılı onlarca konvoy eşliğinde baba ocağı Besni'ye getirildi. Şehit onbaşı için Besni Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törene, esnaflar da kepenk kapatarak katıldı.

YAKINLARI 'AĞLAMAYACAĞIZ' DEDİ

Şehit onbaşının naşının ilçeye gelmesi beklenirken, annesi Sakine, kız kardeşleri Hatice, Yıldız, Filiz ve Songül birbirlerine ve yakınlarına sarılarak teselli buldu. Yakınlarının kollarına girdiği ve kadın bir askerin elinden tuttuğu anne Sakine Tanrıkolu'nun gözyaşı dökmezken, zaman zaman 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' dediği görüldü. Anneleri kadar sakin olamayan ve ağlayan yakınlarını ise şehit onbaşının kız kardeşleri, "Kimse ağlamasın. Onları asla güldürmeyeceğiz. Ağlamak yok, ne mutlu bize ki, kardeşimiz şehit oldu" diye bağırdı. Bu sırada, Tanrıkolu ailesinin bazı yakınlarının ise, "Neden hep fakir çocukları şehit oluyor. Neden hiç zenginlerin çocuklarının kanı akmıyor. Yeter artık kardeş kardeşi vurmasın. Tek bayrak altında yaşayalım. Yetkililere, Başbakan'a sesleniyoruz artık bu kan dursun" diyerek gözyaşı döktükleri görüldü. Kadınların gözyaşı döküp, ağıtlar yakışına Kaymakamlık bahçesi dışında toplanan ve ellerinde Türk bayrağı taşıyan kalabalığın da sık sık tekbirler getirip, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak destek oldukları görüldü.

TABUTUNU TUTARAK GELDİ

Şehit Tanrıkolu'nun naşını taşıyan cenaze aracının ilçeye yaklaştığının duyurulmasının ardından binlerce kişi Kaymakamlık binasının bulunduğu Atatürk Caddesi üzerinde yolun iki yakasına toplandı. Şehit onbaşının Türk bayrağına sarılı naşının araçtan indirilmesi sırasında kalabalık hep bir ağızdan tekbir getirip, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'İmralı Apo'ya mezar olacak', 'İmralı'nın piçleri yıldıramaz bizleri', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganları attı. Şehit babası Ramazan Tanrıkolu ise, bu sırada tören alanına kadar askerlerin omzunda taşınan naaşın üzerine elini koyarak birlikte yürüdü. Tören alanına getirilen tabut için saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit babası Ramazan Tanrıkolu'nun kollarına bir yakını ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş girerek teselli verdi.

SEN RAHAT UYU...

Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın, Şevket Gürsel ve Mehmet Erdoğan ile askeri yetkililer ve vatandaşların katıldığı törende, şehit Tanrıkolu'nun özgeçmişinin okunmasının ardından Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık bir konuşma yaptı. 'Sen rahat uyu' diyerek sözlerine başlayan Albay Salık, şehit onbaşının yürüttüğü kutsal mücadeleyi aynı azim ve kararlılıkla, son teröristi etkisiz hale getirinceye kadar sürdüreceklerini belirterek, "Bu olay bir kere daha ortaya koymuştur ki; en temel insan hakkı olan yaşama hakkını ortadan kaldırmayı amaçlayan terörizm tüm şiddetiyle devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Yapılan bu insanlar dışı saldırılar bizi asla yıldıramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devletini parçalamaya çalışan her türlü teşebbüs geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de azim ve irademiz karşısında daima hüsrana uğrayacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Albay Salık'ın ardından söz alan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'da, teröristlerin hain tuzaklar ile askerleri şehit ettiğini ifade ederek, "Abidin artık hepimizin şehidi, ailesi de hepimizin ailesidir" diye konuştu.

5 BİN KİŞİLİK UĞURLAMA

Yapılan konuşmaların ardından şehit Tanrıkolu'nun tabutu omuzlara alınarak Kaymakamlığa 300 metre uzaklıktaki Hacı Reşit Camii'ne kadar taşındı. Tabutun taşınması sırasında peşinden Türk bayrakları ile yürüyen kalabalık sık sık PKK'yı lanetleyen sloganlar atıp, askere destek verdi. Camiye ulaşılmasının ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından cenaze namazı kılınıp, şehit onbaşı için helallik istendi. Bu sırada camiye sığmayan binlerce kişinin de dışarıda şehit er için dua ettiği görüldü. Okunan duaların ardından şehit onbaşının Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak defnedileceği Besni Belediyesi Mezarlığı'na götürülüşü sırasında da sloganlar atıldı. Bir süre omuzlarda taşınan tabut, daha sonra cenaze aracı ile ilçe çıkışındaki mezarlıkta gözyaşları arasında defnedildi.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

---------------------------------------

- Şehiti taşıyan aracın gelişi

- Kalabalığın tekbir getirip slogan atması

- Tabutun tören alanına taşınması

- Şehit babasının tabutun ucundan tutması

- Saygı duruşunda bulunulması

- Şehitin naaş ve fotoğrafı

- Törene katılanlar

- Gözyaşı dökenler ve konuşmalar

- Şehitin tabutunun taşınması

- Camiye gelen kalabalığın slogan atması

- Namazın kılınması

- Şehit tabutunun omuzlarda taşınması

- Slogan atan kalabalık

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera : Hasan KIRMIZITAŞ -ŞANLIURFA-DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title