Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfalılar Milli Park İçin Gün Sayıyor

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan, Tektek Dağları'nın Milli Park Olması Yönünde Çalışmaların Son Safhaya Geldiğini Açıkladı.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan, Tektek Dağları'nın Milli Park olması yönünde çalışmaların son safhaya geldiğini açıkladı.

Tektek Dağları'nın Milli Park olması için daha önce Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Çevre ve Orman Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu anlatan Mahmut Kaplan, Tektek Dağları'na 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında korunan alan statüsü verilebilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

Kaplan, bu konuda Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe imzasıyla Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Kültür ve Turizm, Bayındırlık ve İskan, Tarım ve Köyişleri ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıkları ile Şanlıurfa Valiliği'ne görüş bildirmeleri için yazı yazıldığını bildirdi.

HAVALİMANI İNŞAATINDA SONA DOĞRU

GAP Kargo Havalimanı'nın da 2007 yılı başlarında hizmete açılması için çalışmalara hız verildiğini anlatan Kaplan, şöyle konuştu: "Havalimanına 25 kilometre mesafedeki Çimento Fabrikası yanından trafo çekilecek enerji iletim hattı güzergahında istimlak çalışmaları ve kullanma suyunun çekilmesi işini bizzat ben takip ettim. O civarda köylülerle görüştüm. Hak sahiplerine hattın çekilmesine müsaade etmelerini, haklarının daha sonra kendilerine ödeneceğini ve mağdur edilmeyeceklerini söyledik. Olumlu yaklaştılar, böylece sorunu aştık."

Kaplan, doğalgaz konusunda ise doğalgaz ana iletim hattının Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaştığını belirterek "Şehir içi dağıtım lisansı sahibi firmanın buradan gerek Suruç, gerek Şanlıurfa -Karaköprü ve Siverek ilçesine dağıtım hattı çekip söz konusu yerleşim merkezlerine dağıtım yapması gerekiyor. Ancak firma hisselerin bir kısmını Aksa firmasına devretti. Bu nedenle dağıtımda gecikme söz konusu. Şehir içi dağıtımını Aksa firması üstlenecek. Doğalgaz ile ilgili çalışmayı da takip ediyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title