Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'daki Sel Felaketinin Ardından

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde Meydana Gelen Sel Felaketinde Zarar Gören Vatandaşlara, Kaymakamlık ve Mehmetçik Yardım Elini Uzattı.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşlara, Kaymakamlık ve Mehmetçik yardım elini uzattı.

Siverek Kaymakamlığı ile 107. Topçu Alay Komutanlığı ekipleri, selden zarar gören Karacadağ bölgesindeki köyleri dolaşarak yardım paketlerini dağıtmaya başladı. Araçlarla köylere götürülen gıda paketleri, battaniye ve sobalar, selden zarar gören vatandaşlara teslim edildi.

Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, ilçe merkezi ve bağlı köylerde selden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmaya başladıklarını belirtti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile 107. Topçu Alay Komutanlığı ekiplerinin, selden zarar gören köylerde ailelere para ve gıda yardımında bulunduğunu bildiren Kaymakam Yavuz, ''Şu ana kadar selde zarar gören 150 aileye gıda yardımının yanı sıra, SYDV tarafından aile başına 300 YTL nakit dağıtımı yardımına başladık. Bölgede İlçe Tarım Müdürlüğü ve Şanlıurfa Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden gelen 3 kişilik ekip de hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Yarından itibaren de Kızılay'dan aldığımız 500 battaniye ve 50 adet kışlık çadırı, 50 adet katalitik soba, 50 adet üçlü yemek ocağını da selzedelere dağıtacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title