Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'da "Haydi Kızlar Okula" Kampanyası

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamı Muhammet Aktaş, Kız Çocuklarının Okula Kazandırılması İçin Köyleri Dolaşarak, Kızlarını Okula Kazandırılması İçin Ailelerle Görüşüyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamı Muhammet Aktaş, kız çocuklarının okula kazandırılması için köyleri dolaşarak, kızlarını okula kazandırılması için ailelerle görüşüyor.

Akçakale İlçe Kaymakamı Muhammet Aktaş, "Haydi, Kızlar Okula" Kampanyası çerçevesinde, beraberinde bir grup öğretmenle Yeşerti Köyü'nde oturan Bozkurt ve Aktı ailelerini ziyaret etti. Kaymakam Aktaş, okula devam etmeyen kızlarının okula gönderilmesini istedi. Köyde ilköğretim 5. sınıfın ardından okula gönderilmeyen 13 yaşındaki Zeynep Bozkurt'un ailesiyle görüşen Kaymakam Aktaş, kızlarını okula göndermeleri için aileyi ikna etti. Daha sonra Zeynep Bozkurt, kaymakamın talimatıyla Akçakale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na kaydettirildi.

Kaymakam Muhammet Aktaş, Bozkurt'a kızının devlete emanet olduğunu belirterek, "Köydeki şartlardan daha iyi bir ortamda barınma, yeme-içme ve eğitim giderleri karşılanarak, 24 saat eğitim imkanına sahip olacak" dedi.

Okula gönderilmeyen kız çocuklarının çok zeki olduğunu belirten Kaymakam Aktaş, kız çocuklarının mutlaka okula gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title