Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'da Halk Eğitim Merkezi'nin Çalışmaları

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde Okuma Yazma Bilmeyenlere Yönelik Açılacak Kurslara Kursiyerlerin Katılması İçin, İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk Tarafından Yakacak ve Giyecek Yardımı Yapılacaktır.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde Okuma Yazma bilmeyenlere yönelik açılacak kurslara kursiyerlerin katılması için, İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk tarafından yakacak ve giyecek yardımı yapılacaktır.

Suruç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Taşdemir; ilçe genelinde 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında toplam 99 kursun açıldığını, açılan kurslarda bin 222 bayan, bin 561 erkek olmak üzere toplam bin 787 kursiyerin çeşitli dallarda eğitim alarak sertifika almaya hak kazandığını söyledi. Taşdemir, "2006-2007 eğitim ve öğretim yılında ilçemiz tüm ilköğretim okullarında 13 yerde Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) için kurs açıldı. Cumartesi ve pazar günleri açılan bu kursta toplam bin 11 kursiyer matematik, fen, Türkçe ve sosyal bilimleri dalında eğitim görüyor. İlçe genelinde 4 bilgisayar, birer adet elektrik tesisatçılığı, ahşap doğrama, kaynakçılık, giyim, kuaför, nakış ve İngilizce kursu açıldı ve bu kurslar devam ediyor" dedi.

Suruç Halk Eğitim Müdürü Taşdemir, okuma yazma bilmeyen bayan ve erkeklere yönelik , İlçe Kaymakamımız Muhittin Pamuk'un destekleriyle kurs açma çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı. Taşdemir, "Okuma yazma kursuna katılacak olan kursiyerlere, ilçemiz Kaymakamı Muhittin Pamuk, yakacak ve giyecek yardımında bulunacağı gibi, Şanlıurfa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kursa katılan kursiyerlere, noter huzurunda kurayla buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, altın ve değişik ev araçları verilecektir" diye konuştu.

Suruç İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, ilçe genelinde 2006- 2007 yılında okuma yazma bilmeyen 2 bin kişiye eğitim vermeyi hedeflediklerini belirterek, İngilizce kursunda eğitim gören 500 kursiyerden 350 kursiyere sertifikaları verildiğini belirtti. Kaymakam Pamuk, eğitim konusunda ilçe genelinde kurs açma çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title